Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 15:30

Δελτίο τύπου του "Πειραιάς για όλους" για μία ακόμα αυθαιρεσία του ΟΛΠ/Cosco

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

cosco37Ο ΟΛΠ/Cosco μετέτρεψε για τρίτη φορά τον προβλήτα κρουαζιέρας στο Παλατάκι σε αποθήκη 1.200 αυτοκινήτων, μία μη επιτρεπόμενη χρήση σε επαφή με κατοικίες, σχολεία, αθλητικά κέντρα και αρχαιότητες. Μετά από καταγγελία πολιτών της Πειραϊκής ξεκίνησε ανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Εκεί αποδείχθηκε ότι ο ΟΛΠ είχε πάρει μία άσχετη «αδειοδότηση» από το Τελωνείο. Αυτή η έγκριση αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες και δεν συνιστά με κανέναν τρόπο άδεια για τη χρήση του χώρου στον οποίο ρητά επιτρέπεται μόνο η χρήση της κρουαζιέρας, τουρισμού, αναψυχής και πολιτισμού. Τούτο το οποίο όφειλαν να γνωρίζουν ο Δήμος Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Ναυτιλίας, αποκαλύφθηκε τελικά από έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού που ουσιαστικά δηλώνει ότι ο ΟΛΠ δεν έλαβε ουδεμία έγκριση και ότι αυτή η χρήση δεν επιτρέπεται.

Οποιαδήποτε άλλη ελληνική ή ξένη εταιρεία, βιομηχανία ή φορέας είχε περιπέσει σε ανάλογη παρανομία θα είχε δεχθεί πρόστιμα ή ακόμη περισσότερο θα της είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας. Οι ιθύνοντες του ΟΛΠ/Cosco προφανώς δεν έχουν λόγους να ανησυχούν για τέτοιες λεπτομέρειες. Ξεκίνησαν το έργο του νέου προβλήτα χωρίς άδεια, γέμισαν τον Σαρωνικό με βυθοκορήματα αγνώστου ποσότητας και περιεχομένου ανεξέλεγκτα, πέρασαν τα φορτωμένα με μπάζα φορτηγά πάλι χωρίς άδεια από τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Η πραγματική ευθύνη όμως δεν ανήκει στον ΟΛΠ και στην Cosco που περιπαίζει τους πάντες και πάλι αποκαλύπτεται ότι η ελληνική νομοθεσία δεν την αφορά. Εκείνοι, όσο τους αφήνουμε αχαλίνωτους, δεν πρόκειται να συμμορφωθούν. Έτσι τους βολεύει, έτσι πράττουν. Η ευθύνη ανήκει στις κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές αρχές που τους έχουν αφήσει να μας εμπαίζουν ατιμώρητοι. 

Σ.Δ. Σχόλιο στην ανάρτησή μας στο fb στην σελίδα Κερατσίνι Δραπετσώνα "Η πόλη μας ανήκει"

Μπενέτος ΑντώνηςΗ καταγγελία δεν έγινε από πολίτες της Πειραϊκής αλλά από το "Παρατηρητήριο Πειραϊκής" και συγκεκριμένα από την εκπρόσωπο μας ΒΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ . Αυτό για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 16:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση