Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 19:15

Τα 100 καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2021 σύμφωνα με το Book Press και το Magazine

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bookpressΦέτος περιμέναμε την εκπνοή της χρονιάς πριν συντάξουμε την καθιερωμένη μας πια λίστα με τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία της χρονιάς. Ο λόγος είναι ότι τούτες τις Γιορτές, εντονότερα από άλλες χρονιές, έφταναν βιβλία στο γραφείο μας ακόμη και παραμονές Πρωτοχρονιάς. Ακόμη και σημαντικά μυθιστορήματα διεθνώς αναγνωρισμένων συγγραφέων, χωρίς τα οποία ο κατάλογός μας θα ήταν φτωχότερος. Όπως και να έχει, είναι ένας κατάλογος εν μέρει ενδεικτικός κι εν μέρει χαρακτηριστικός των προτιμήσεων της ομάδας που διευθύνει την Book Press και των πολύ στενών συνεργατών της. Είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα βιβλία θα βρείτε πολλά που θα σας προκαλέσουν να τα αναζητήσετε και να τα απολαύσετε. Καλές αναγνώσεις! 

Επιμέλεια: Book Press

Ως είθισται, τη μερίδα του λέοντος έχει η ξένη πεζογραφία, όπου και η παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και με εξαιρετικούς τίτλους, και πλέον στην πλειονότητά τους σε πολύ καλές μεταφράσεις. Στον κατάλογο έχουμε εντάξει και μερικά βιβλία ποίησης, μεταφρασμένης και ελληνικής, ενδεικτικά μονάχα μιας τεράστιας και πολύ ενδιαφέρουσας παραγωγής, παρά τον εκδοτικό πληθωρισμό. Δεν συμπεριλάβαμε τίτλους από την ακμάζουσα τελευταία κατηγορία των γκράφικ νόβελ, για την οποία ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Στο αφιέρωμα αυτό υπάρχουν οι εξής ενότητες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ - Μυθιστορήματα, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Μαρτυρίες, Διηγήματα - Νουβέλες, ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, Παλαιότερη και σύγχρονοι κλασσικοί, Σύγχρονα μυθιστορήματα, Μυθιστορήματα μαύρων συγγραφέων, Αστυνομικά-θρίλερ, Διηγήματα, Λογοτεχνία του φανταστικού - επιστημονική φαντασία, ΠΟΙΗΣΗ - Παλαιότεροι και σύγχρονοι κλασσικοί, Σύγχρονη μεταφρασμένη ποίηση, Ελληνική ποίηση, Τα "δικά μας"

Πατώντας  bookpress.gr  θα εμφανιστεί το άρθρο με τα προτεινόμενα 100 βιβλία, που για να λέμε την αλήθεια μπουκώνεις από τόσο τίτλους και αν δεν έχεις μία προπαίδεια, μία πυξίδα, είναι δύσκολο να βρεις άκρη ιδιαίτερα αν είναι αδύναμη η σχέση σου με την ανάγνωση βιβλίων. Θα βοηθούσε κάπως αν οι επισκέπτες της σταγόνας που διάβασαν ένα ή κάποια βιβλία μας στείλουν για δημοσίευση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μία παρουσίαση αυτών των βιβλίων, κάτι που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να γίνει τζόγος με βιβλία.

Για τους βιβλιόφιλους υπάρχει άλλη μία εκατοντάδα βιβλίων που κυκλοφόρησαν το 2021 και που διαμορφώθηκε από το Magazine. Η παράθεση των 100 Αξιοσημείωτων βιβλίων του 2021 σύμφωνα με το Magazine, όπως θα διαπιστώσετε, έχει γίνει με αλφαβητική, και όχι αξιολογική σειρά. Σημασία, εν προκειμένω, έχουν οι λέξεις. Όχι οι αριθμοί.

Πατώντας  news247.gr  θα εμφανιστεί και αυτή η λίστα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση