Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 14:53

Κολυμβητήριο Κερατσινίου: Μπορεί να το λειτουργήσει ο δήμος! Γιατί δεν το κάνει;

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έγραψε στο μπλογκ του ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Γιώργος Τσιρίδης, σχετικά με το δημοτικό κολυμβητήριο, τα εξής: Χθες, Δευτέρα 5/8/13, ένα θέμα του δημοτικού συμβουλίου που -φυσικά- ματαιώθηκε κι αυτό (όπως καμιά εικοσαριά άλλα φέτος) λόγω έλλειψης απαρτίας, ήταν και η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

 

Η Διοίκηση προτείνει να επαναλειτουργήσει μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού δηλαδή (κάτι σαν εταιρεία) που θα έχει διοικητικό συμβούλιο και εργαζόμενους αλλά θα είναι "ευέλικτη" στη διαχείριση των χρημάτων. Υπάρχουν όμως ερωτήματα σε αυτό το είδος της λύσης που δεν απαντιούνται ικανοποιητικά όπως:

-Πως θα γίνεται η διαχείριση των αρκετών χρημάτων που θα εισπράττονται από τις συνδρομές των αθλητών/αθλητριών; Μέχρι τώρα η αδιαφανής διαχείριση από μέρους της ΔΗΚΕΠΑ ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και καταγγελίες, τώρα με το ΚΟΙΝΣΕΠ μήπως η καχυποψία θα πολλαπλασιαστεί; Η παρουσία των κυρίων Βενέτη και Λάλου στο συμβούλιο του ΚΟΙΝΣΕΠ είναι μια εγγύηση όμως αυτή φτάνει;

-Γιατί ένας τρίτος φορέας, που δεν θα υπόκειται σε κανένα έλεγχο από το δημοτικό συμβούλιο, να αναλάβει μια τέτοια δημοφιλή και σοβαρή δραστηριότητα; Η ΔΗΚΕΠΑ ήταν ήδη ένα στεγανό, τώρα με το ΚΟΙΝΣΕΠ το στεγανό θα σφραγιστεί απολύτως. Ο αποκλεισμός του δημοτικού συμβουλίου θα είναι πλέον θεσμικός.

-Η λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ εν γένει είναι ένας προβληματικός θεσμός-μπάλωμα που, αντί να δώσει νέες δυνατότητες σε μια κοινωνία πολιτών, έρχεται να συγκαλύψει τερατουργήματα που εκτελούνται από την σημερινή κυβέρνηση στο όνομα της αξιοπιστίας απέναντι στους "δανειστές" της. Ενώ θα μπορούσε να είναι μια ευέλικτη μορφή συλλόγου που θα αξιοποιούσε και την εθελοντική εργασία και προσφορά για δράσεις σε σχέση με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κλπ. που ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ θα ήταν συζητήσιμη, έρχεται τώρα ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ να δώσει δουλειά με πενταροδεκάρες (100-200 ευρώ) εκεί που απολύονται εργαζόμενοι με δικαιώματα (έστω και κουτσουρεμένα) και μισθούς (έστω και κουρεμένους). Αποτελεί έτσι εργαλείο υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων και του επιπέδου ζωής!

 

Όπως στα σχολεία καταργεί τους ιατρούς και νοσηλευτές από τα επαγγελματικά λύκεια και λέει ότι στη θέση τους (για τις ανάγκες της τρίτης τάξης λυκείου) θα προσλάβει ωρομίσθιους, με μισθό 200 ευρώ και χωρίς κανένα δικαίωμα σε άδεια, επίδομα, αποζημίωση κλπ. και για περιορισμένη χρονικά περίοδο 6 μηνών αντί του πλήρους εργαζόμενου που έχει μισθό 1000 ευρώ, εργασιακά δικαιώματα και μόνιμη εργασία. Το ερώτημα αν θα δεχτεί κανείς την ωρομισθία ή το ΚΟΙΝΣΕΠ ή όλα τα παρόμοια αντί της ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την οποία στερούν με το έτσι θέλω από τους Έλληνες οι κυβερνήσεις του Κεφαλαίου και της Ξένης Κατοχής, είναι δίλημμα παραπλανητικό και κατάλληλο για να διασπά τους κοινωνικούς αγώνες και να προσφέρει αντίδωρο αντί γεύματος.

 

Για να γίνω πιο παραστατικός θα το πω με όρους γεύματος που μου αρέσει γιατί μου κόβει την όρεξη: Σου λένε: 

πάρε τώρα ένα πακέτο πατατάκια με γεύση χωριάτικης και μπέικον για να βολευτείς μια και τη κανονική μερίδα σου που ήταν χοιρινό με πατάτες στον φούρνο και μια χωριάτικη σαλάτα από δίπλα, αποφασίσαμε να την φάμε εμείς. Ή παίρνεις τα πατατάκια και πορεύεσαι αμίλητος ή διεκδικείς το πιάτο σου

... αλλά όχι με καδρόνια και πέτρες (όπως είπε ο άφρων συριζαίος) γιατί παραμονεύει κι ο εισαγγελέας.

 

Ας σημειώσω ότι πριν 15 μήνες περίπου υποστήριξα στο δημοτικό συμβούλιο μια πρόταση για λειτουργία του κολυμβητηρίου από τους γονείς με δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου. Θα το διαχειρίζονταν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών και το μόνο που ζητούσαν ήταν να τους διατεθεί το κολυμβητήριο που ο Δήμος και η ΔΗΚΕΠΑ το είχαν απλά κλειστό. Και θα το λειτουργούσαν μέχρι να το εντάξει ο δήμος στις δικές του δομές και δράσεις. Ήταν τότε που η ΔΗΚΕΠΑ αδυνατούσε να το λειτουργήσει και γονείς είχαν την πρωτοβουλία να κάνουν μια τέτοια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν επρόκειτο για ΚΟΙΝΣΕΠ και είχαμε δεδομένο το αδιέξοδο, ενώ τώρα υπάρχει η δυνατότητα να το λειτουργήσει ο Δήμος. Τότε η διοίκηση το απέρριψε με έπαρση (στηριγμένη στο ότι δεν το δεχόταν και το ΚΚΕ γιατί τους θύμιζε ιδιωτική πρωτοβουλία) ενώ τώρα το επαναφέρει με διαφορετικούς όρους πολύ χειρότερους, σαν ΚΟΙΝΣΕΠ πλέον.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 15:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση