Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 16:01

The Cathedral: Μια ματιά στο νέο γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ, αφιερωμένο στις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες και στην τοπική αυτοδιοίκηση

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gipedo-milan-interΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΒΙΤΟΡΙΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛΕ.

The Cathedral. Ο «Καθεδρικός». Έτσι, θα ονομάζεται το νέο γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ, ένα έργο που θα αναμορφώσει ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ 2026 και 2027 το Μιλάνο θα έχει το νέο του γήπεδο που θα έχει  μεταξύ 60 με 65 χιλιάδες θέσεις, από τις οποίες 12.500 θα είναι α' κατηγορίας και θα έχει πλήρη προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου..

Το σημερινό σπίτι των δύο ιταλικών ομάδων, το Τζουζέπε Μεάτσα, ευρύτερα γνωστό ως Σαν Σίρο, χτίστηκε το 1926 και ανακαινίστηκε τελευταία το 2015. Το ολοκαίνουργιο πρότζεκτ δεν θα αντικαταστήσει μόνο το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, αλλά θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της αστικής περιοχής σε ένα αφιερωμένο στον αθλητισμό και την αναψυχή.

 Πίσω από το νέο γήπεδο βρίσκεται η αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, η οποία 'εχει σχεδιάσει εμβληματικές αρένες σε όλο τον κόσμο, όπως το Γουέμπλεϊ. Έμπνευση για το The Cathedral αποτέλεσε ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου και η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε. Η εταιρεία θα συνδυάσει την εμβληματική αρχιτεκτονική με την τελευταία τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα κτίριο πλήρως ουδέτερο από άνθρακα.

Ολόκληρη η γύρω περιοχή θα μεταμορφωθεί, καθώς το νέο έργο προβλέπει μια νέα πράσινη έκταση 50.000 τ.μ. Η περιοχή θα είναι μόνο για πεζούς, με πάνω από 110.000 τμ πρασίνου (40% της συνολικής τετραγωνικής έκτασης). Ο χώρος στάθμευσης, που αντιπροσωπεύει το 27% της συνολικής επιφάνειας στο τρέχον σχέδιο, θα μεταφερθεί σε ειδικό υπόγειο χώρο. 

gipedo-inter-milan1Οι περισσότερες από τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες – που βρίσκονται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους – θα είναι δωρεάν ή θα συνδέονται με την πόλη του Μιλάνου.

Μίλαν και Ίντερ επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να παραδώσουν ένα εξαιρετικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας, θα αναγεννήσει μια βασική αστική περιοχή και θα δημιουργήσει μια νέα πράσινη περιοχή άνω των 50.000 τ.μ. για τους πολίτες. Το έργο στοχεύει στην εδραίωση και βελτίωση της εικόνας της πόλης του Μιλάνου και του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πηγή:  lifo.gr/now/world  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 16:20

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση