Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 20:58

Μπεκατώρου για #metoo: Στη Γυμναστική υπάρχουν 37 καταγγελίες- Οι φερόμενοι δράστες παραμένουν σε θέσεις ευθύνης

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kataggelies eorgani gimnastikiΑπογοητευμένη από το χώρο του Αθλητισμού δηλώνει πως είναι η Σοφία Μπεκατώρου κάνοντας γνωστό πως στη Γυμναστική υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών που αφορούν σε κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Ολυμπιονίκης, «οι φερόμενοι δράστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις ευθύνης, είτε στην ομοσπονδία, είτε σε σχολεία, είτε σε συλλόγους», εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει καθώς πρόκειται για παραγεγραμμένες υποθέσεις.

«Η βία υπήρχε, υπάρχει και ελπίζουμε να μην υπάρχει στο μέλλον. Πάρα πολλά θύματα πλέον καταγγέλλουν, όχι γιατί πριν δεν υπήρχαν κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις, αλλά διότι το περιβάλλον και οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ώστε να μιλήσει κάποιος ανοιχτά. Το θύμα ένιωθε ότι φταίει», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 στο πλαίσιο αφιερώματος για τη διαδρομή του κινήματος #metoo στην χώρα μας. 

Η κ. Μπεκατώρου επεσήμανε πως στην αρχή ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να μπορέσει να αντιμετωπίσει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, καταγγέλλοντάς την και όχι συνεχίζοντας να ζει με αυτό. «Από την άλλη, εφόσον δημιουργήθηκε μια δυναμική του #metoo, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, κυρίως επειδή δημιουργείται ένα κλίμα αλληλεγγύης στα θύματα. Εγώ το βλέπω σαν μια λαμπαδηδρομία, μεταφέρουμε μια φλόγα αλληλεγγύης από το ένα θύμα στο άλλο, το ένα δίνει δύναμη στο άλλο και συνεχίζει γιατί πρέπει κάποια στιγμή η κουλτούρα μας να δημιουργεί αίσθημα ενοχής στον θύτη και όχι στο θύμα».

Την ίδια στιγμή, η Ολυμπιονίκης μίλησε για την πρωτοβουλία που ανέπτυξε μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει τηνδική του εμπειρία έμφυλης βίας, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 21:07

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση