Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 20:31

Πραγματικά ντρέπομαι με αυτή την Υπουργό Παιδείας. Kύριε Μόσιαλε παρακαλώ συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά σας και επιστρατεύστε το χιούμορ σας ξανά, αν είναι ανάγκη, του Yorgos Kyriakopoulos, στο fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
fb54Ο κύριος Ηλίας Α. Μόσιαλος είναι από τους πολλούς σοβαρούς ανθρώπους που ασχολούνται με την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και επειδή ακριβώς είναι σοβαρός (και όχι σοβαροφανής ή δήθεν - όπως συνηθίζεται) ανέβασε ένα εξαιρετικά αστείο (ή μήπως εξαιρετικά σοβαρό?) σατιρικό meme με την Παναγία στο γαϊδουράκι να φοράει μάσκα και τον Ιωσήφ να λέει πως δεν πιστεύει στον κορωνοϊό , εκείνη δε να του απαντά ότι το ότι γέννησε με ένα κρίνο το έφαγε όμως εκείνος αμάσητο.
 
Η αλληγορία του αστείου (ή μήπως καθόλου αστείου) ήταν προφανώς ότι οι ακραία θρησκευόμενοι είναι μαθημένοι να παρεξηγούν την πίστη με την ευπιστία. Ή, αν προτιμάτε, την ψυχή με την ψύχωση. Και σήμερα είναι γι αυτό ακριβώς επικίνδυνοι, ιδίως αν είναι μητροπολίτες ή απλοί ιερείς που παίρνουν στο λαιμό τους αθώους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν όλοι θα συμφωνούσαν ότι το χιούμορ του meme είναι καλό ή μέτριο ή κακό, πάντως το χιούμορ είναι γέφυρα στην συνεννόηση των ανθρώπων και θα έπρεπε να είναι ευπρόσδεκτο από όλους. Ιδίως όταν είναι αφορμή γιά σοβαρή σκέψη. Και συνήθως είναι.
Βγήκαν λοιπόν διάφοροι έξαλλοι (μουτζαχεντίν ή μη) να βρίσουν τον ιερόσυλο. Με διαβαθμίσεις, οι αντιδράσεις ήταν από Ιεροεξεταστικές (ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί "μισούντων" τον Χριστιανισμό) έως πολιτικάντικες (ελασσόνων βουλευτών της ΝΔ που είδαν μιά ευκαιρία). Και με εξαίρεση την εξαιρετική τοποθέτηση του κυρίου Φίλη, έπεσε και μία ένοχη σιωπή από την όλη Αντιπολίτευση...
Θα ήταν το τέλος του στόρυ, μάλιστα μετά και από τις εξηγήσεις του ίδιου του κυρίου Μόσιαλου στην τηλεόραση χτες βράδυ, ότι ο Χριστιανισμός είναι πρωτίστως μία πίστη γιά την αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της - πράγμα μάλλον απαραίτητο να υπενθυμίζεται σε πολλούς από τους αντιδράσαντες ιεράρχες. Όμως, σήμερα διαβάζω ότι την ανάρτηση του κυρίου Μόσιαλου χαρακτήρισε "λυπηρή" ΚΑΙ η Υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως.
Δεν συνηθίζω να κρίνω ανθρώπους γιά ψήγματα του παρελθόντος τους, ιδίως αν είναι ικανοί και εργατικοί. Όμως, όπως και να το κάνουμε, το να είσαι Σαμαρικός είναι ένα στίγμα κάπως ανεξίτηλο. Πατριδοκαπηλεία (ρίξιμο της κυβέρνησης Κων.Μητσοτάκη λόγω Μακεδονικού), κωλοτούμπες στα Ζάππεια και ψευτομοντερνιά στο στύλ (τσογλανέ ύφος και γλώσσα με κουστουμιά και σαγηνευτικό χαμόγελο) είναι τα συστατικά της προσωπικότητας του μέντορα της κυρίας Κεραμέως. Αλλά της κυρίας Κεραμέως θα της συγχωρούσα το παρελθόν (όπως όλοι μας έχουμε συγχωρήσει πολλά σε τόσους και τόσους) αν δεν της τα είχα μαζεμένα γιά την πρόσφατη στάση της. Γιά την εκκωφαντική σιωπή της, εννοώ, και την μετατροπή του τίτλου της δουλειάς της σε Υπουργό Θρησκευμάτων και Παιδείας, αντί του αντιστρόφου.
Άλλο λοιπόν το πολιτικό κόστος και η σιχαμένη σιωπή ΟΛΩΝ που υπακούει σ΄αυτό και άλλο η σταυροφορία του "λυπηρού". Πραγματικά ντρέπομαι με αυτή την Υπουργό Παιδείας.
Κύριε Μόσιαλε, αν δεν σας παραιτήσουν έντρομοι, παρακαλώ συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά σας και επιστρατεύστε το χιούμορ σας ξανά, αν είναι ανάγκη. Δεν καίμε όλοι βιβλία σ' αυτή τη χώρα ούτε κατεβάζουμε τη μάσκα του πιστού με το βρωμόχερό μας προκειμένου να του επιτρέψουμε να ασπαστεί το σύμβολο της πίστης του (και παρεμπιπτόντως ενδεχομένως να τον δολοφονήσουμε).
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 20:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση