Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 15:52

Οι τρεις διαφωνίες του #keratsini_Drapetsona_Allazoume - Παντελής Καμάς, για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
kamas8Στη σημερινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας (20.12.21), η παράταξή μας, ψήφισε Λευκό καταθέτοντας τρεις διαφωνίες :
1. Εμείς πιστεύουμε σε ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό, ως αποτέλεσμα της Λαϊκής Συμμετοχής και της Συμμετοχικής Δημοκρατίας . Ένα σχεδιασμό όπου ο ίδιος ο πολίτης θα συμμετέχει και θα συναποφασίζει τις δράσεις του Δήμου του. Πώς θα γίνεται αυτό;
Μέσω ψηφιακών εφαρμογών. Με ευρεία χρήση Λαϊκών Συνελεύσεων, ανά γειτονιά.
Ο στόχος αυτού του Σχεδιασμού θα είναι διπλός : α) Η ενεργοποίηση των πολιτών, β) η στήριξη πολιτικών αναδιανομής. Πρότεινα να υπάρξει του χρόνου ένας Συμμετοχικός Προϋπολογισμός, όπως συμβαίνει στο Δήμο Λισσαβόνας, στην Πορτογαλία και έχει τύχει εφαρμογής στους Δήμους Τρικκαίων, Ιωαννιτών, Κηφισίας, και άλλων στην Ελλάδα.)
2. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι Κοινωνικές Δράσεις, εξαντλούνται στο Κοινωνικό Μαγειρείο, και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Πιστεύουμε ότι η ενεργειακή φτώχεια, ο κίνδυνος αποκλεισμού μαθητών λόγω αδυναμίας των γονέων τους, οικονομικής, από την ψηφιακή εποχή είναι υπαρκτός και χρήζει δράσεων. Οι ενεργειακές Κοινότητες, η παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, σε όσους έχουν ανάγκη, η παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όσους μαθητές δεν έχουν σπίτι τους ίντερνετ, είναι βασικοί πυλώνες μίας σύγχρονης πολιτικής στον τομέα του Κοινωνικού Κράτους.
3) Δεν υπάρχει καμία πρόνοια στο στρατηγικό σχεδιασμό για Δομές στήριξης της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας στην πόλη μας. Εμείς πιστεύουμε ότι στα πρότυπα του Δήμου Πειραιά, χρειάζεται να δημιουργηθεί δομή, που θα καθοδηγεί τους επαγγελματίες όταν επενδύουν, θα τους ενημερώνει για Ευρωπαϊκά προγράμματα, θα τους συνδράμει στην δημιουργία φακέλων για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.
Τέλος τονίσαμε την δογματική απόκρουση των έργων ΣΔΙΤ. Αν υπάρχει ανάγκη για αναπλάσεις εντός του Οικιστικού Ιστού, που απαιτούν τεράστια χρηματοδότηση, αυτή μπορεί να γίνει εφικτή μόνο με συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας. Κεντρικός για εμάς στόχος είναι η Δημιουργία ταυτότητας μίας πόλης που από Πόλη προορισμένη για κατοικία εργατικού δυναμικού , θα μετατραπεί σε μία σύγχρονη πόλη παροχής υπηρεσιών.
#keratsini_Drapetsona_Allazoume,
#Kamas2023,
#SynapofasiGiaTinAllagi,
#SinapofasiGiaTinAllagi, #ΣυναπόφασηΓιαΤηνΑλλαγή. #ΚερατσίνιΔραπετσώναΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,#Καμάς2023
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 16:02
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση