Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 15:14

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σπίτι της «σχεδίας»

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sxedia15Λίγο πριν από τις γιορτές και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αλληλεγγύης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13/12 τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και το καφέ-εστιατόριο της «σχεδίας», στην καρδιά της Αθήνας, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2.
 Γύρω από τα γευστικά τάπας της «σχεδίας», αλλά και μια επιλογή από σαλάτες και εορταστικά κυρίως πιάτα, η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομίλησε με πέντε πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την κυρία Ελένη Γαβριήλ, εργαζόμενη πλέον -και τέως πωλήτρια του περιοδικού- στην κουζίνα του καφέ της «σχεδίας» και τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Χρήστο Αλεφάντη.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε, φυσικά, στο ζήτημα της αστεγίας, την ακραία φτώχεια, τις προκλήσεις, τα επιπλέον εμπόδια που ύψωσε ο κορωνοϊός, αλλά και την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, την ανταπόκριση, την ετοιμότητα της ελληνικής κοινωνίας να σταθεί στο πλάι του συνανθρώπου, τους τρόπους που η «σχεδία» η ίδια αγωνίζεται να τα αντιμετωπίσει, να υποστηρίξει ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με σεβασμό, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της για την πόλη, τι είναι αυτά που της «λείπουν»από την προ προεδρίας ζωή, έβγαλε σέλφι, δοκίμασε τάπας και ριζότο από το μενού. Απλά και ανθρώπινα, τίμησε εκείνους που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές, μέσα από τις δράσεις τους περιοδικού δρόμου «σχεδία» και όχι μόνο, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο να γίνει το αόρατο ορατό. Θα ξανάρθει για καφέ, υποσχέθηκε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση