Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 10:33

Ο επιστημονικός γραμματισμός στην εκπαίδευση

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

stemΟ επιστημονικός γραμματισμός περιλαμβάνει την διδασκαλία στα σχολεία των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας  και των μαθηματικών.
Σκοπός του επιστημονικού γραμματισμού είναι μεν η κατανόηση της επιστημονικής μεθόδου από τα παιδιά, αλλά και η δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές και οικονομικές  επιπτώσεις αυτών των επιστημών.

Τι συμβαίνει στην εκπαίδευση; Την απάντηση δίνει ο Γιάννης Χιωτέλης, Φυσικός -Εκπαιδευτικός. Ο Γιάννης Χιωτέλης είναι Φυσικός, κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Από το 2008 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετά από αξιολόγηση (2013) εντάχθηκε στο δυναμικό του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και γνώστης της Γερμανικής.
 Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από τριάντα Επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες, ενώ ήταν βασικός εισηγητής στα περισσότερα από αυτά. Έχει περισσότερες από 500 ώρες εργαστηριακής-διδακτικής εμπειρίας στο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις στον επιστημονικό τομέα με κύριες τις ευρωπαϊκές διακρίσεις των εκπαιδευτικών του σεναρίων, ενώ έχει τιμηθεί και με εύφημο μνεία για την πρωτοποριακή εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.
Η ομιλία έγινε στα πλαίσια της 1ης Ημέρας Ορθολογισμού 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 10:44
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση