Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 19:16

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ξεκινάει η γραμμή του τραμ από τον Πειραιά στο Φάληρο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tram-peiraias3Μετά από σχεδόν 9 χρόνια από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του  Τραμ στον Πειραιά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, τίθεται σε λειτουργία η η νέα γραμμή. 

Θα περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Αυτό θα φέρει αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στη λειτουργία του δικτύου του Τραμ. Οι υφιστάμενες τρεις Γραμμές (3, 4 και 5) τροποποιούνται και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον 2 νέες: η Γραμμή 6, «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η Γραμμή 7, «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη» στο Παλαιό Φάληρο. 

Παράλληλα, ο στόλος του Τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Από πλευράς τεχνολογίας, οι νέοι συρμοί διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο, παρέχοντας ασφαλείς και άνετες μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, εργονομικά καθίσματα επιβατών και χώρους για καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια.

Προσωρινός τερματικός σταθμός της Γραμμής 7 από τη Δευτέρα  έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη Γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 19:40

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση