Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 09:23

Μία νιφάδα από το " Χιόνι " του Τζον Μπάνβιλ, συνοδεία του Νυχτερινού Περίπατου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

xioni1Ο Στράφορντ στύλωσε το βλέμμα του στη σόμπα και στη μία και μοναδική πυρακτωμένη ράβδο της. Εκτόξευε διαρκώς μικρές σπίθες από τους αιωρούμενους κόκκους σκόνης που προσγειώνονταν πάνω της. Σκέφτηκε πως για έναν μικροοργανισμό, η κάθε τόση δα φλογίτσα θα έμοιαζε με καταστρεπτική πυρκαγιά, με έκρηξη στην επιφάνεια του ήλιου.

Αναλογίστηκε ξανά τα χιονισμένα λιβάδια έξω, στιλπνά, ακτινοβόλα, κι από πάνω τους τα αστέρια του ουρανού να φλέγονται με τη δική τους ψυχρή λάμψη. Άλλοι κόσμοι, αδιανόητα μακρινοί.

Τι παράξενο που ήταν να βρίσκεται κανείς, έμβιος και ενσυνείδητος, εδώ, σε τούτη τη σφαίρα από χώμα και θάλασσα, που στροβιλίζεται μες τα απροσμέτρητα βάθη του διαστήματος. Ένα ρίγος διαπέρασε τη ραχοκοκαλιά του, σαν να είχε αγγίξει στιγμιαία η αιχμή ενός παγερού αντικειμένου το ίδιο του το μεδούλι.  

Με λίγα λόγια η ζωή και το έργο του Τζον Μπάνβιλ στη βιβλιονέτ  εδώ.  Με κλικ πάνω σε κάθε εξώφυλλο βιβλίου του Μπάνβιλ που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό του και οι κριτικές που έχουν γραφτεί στον τύπο γι'αυτό.

Σταύρος Λάντσιας "Piano Trio" - Νυχτερινός Περίπατος του Μάνου Χατζιδάκι

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 17:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση