Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:24

Αυξάνεται η ποικιλία ζώων και πτηνών στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
alepou1Ανακοίνωση της διοίκησης του Πολυχώρου....
Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων αυτή την εποχή φιλοξενεί στο χώρο του, όμορφα ζώα που σπανίως εμφανίζονται στον οικιστικό ιστό της πόλης. Αλεπούδες, αποδημητικά πουλιά, γεράκι, κουκουβάγιες εμπλουτίζουν την πανίδα του Πολυχώρου.
Μετά και την παρουσία της οικογένειας αλεπούδων, έχει γίνει επικοινωνία και ενημέρωση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων η οποία και
μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα από την παρουσία της αλεπούδων, οι οποίες είναι αρκετά φιλικές και προσεγγίζουν σε απόσταση τους επισκέπτες και εργαζόμενους του χώρου.
Αναφορικά με την τροφή τους, μας ενημέρωσαν ότι το φαγητό τους θα το βρίσκουν μόνα τους με θηράματα που υπάρχουν στο χώρο, ότι απαγορεύεται οι άνθρωποι να την ταΐζουν με δικές τους τροφές ενώ οι σκυλοτροφες θα μπορούσαν να δοθούν ως ιδιαίτερες λιχουδιές και όχι ως κύριο φαγητό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι επισκέπτες που συνοδεύουν μεγαλόσωμα επιθετικά σκυλιά, τα οποία μπορεί σε περίπτωση επίθεσης να προξενήσουν σοβαρή βλάβη στις αλεπουδίτσες μας. Σεβόμαστε λοιπόν τα ζωάκια που έχουν επισκεφθεί το χώρο μας και τα προστατεύουμε από κάθε κίνδυνο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:58

Σχόλια   

+1 # Ιγνατιάδης Λάκης 29-11-2021 17:38
Απ'ότι φαίνεται κανείς από όσους αναρωτήθηκαν δεν βρήκαν λόγο να το γνωστοποιήσουν. Το προφανές είναι ότι κάποιος ή κάποιοι την έφεραν. Εμένα πάντως δεν με καθησύχασε η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και όσον αφορά παιδιά και μεγάλους, αλλά και την αλεπού. Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι αρμόδιοι του δήμου θα το εξετάσουν καλύτερα.
Παράθεση
0 # Γιώργος 29-11-2021 11:09
Καλά κανείς δεν αναρωτήθηκε πως βρέθηκαν αλεπούδες στο συγκεκριμένο χώρο που είναι αποκομμένος για χιλιόμετρα από οποιοδήποτε φυσικό ενδιαίτημα του ζώου;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση