Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:16

Μία έρευνα του Κέιμπριτζ για τη χρήση της μάσκας και τα 2 μέτρα απόσταση

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

mascaΊσως να το έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως τα δύο μέτρα απόσταση δεν τηρούνται πια σχεδόν παντού κι από κανένα. Φαίνεται ότι το αλάθητο ένστικτο του κόσμου που δυσκολεύται να αλλάζει συνήθειες και έχει μία ροπή στις εύκολες λύσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα δύο μέτρα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην προφύλαξή του από τον κορωνοϊό. Ιδιαίτερα πολλοί από τους εμβολιασμένους, έπειτα από μία προσωπική προφορική μίνι έρευνα, κατέληξα ότι συμπεριφέρονται ως απρόσβλητοι μη τηρώντας συστηματικά κανένα από τα τρία βασικά μέτρα και αγνοούν ή κάνουν ότι αγνοούν ότι είναι αδύνατο πια να ανοίξουν παρτίδες με τον ιό και τους ανεμβολίαστους. Οι πιθανότητες φυσικά εξακολουθούν και υπάρχουν είναι όμως πολύ λιγότερες από αυτές που έχουν οι ανεμβολίαστοι, όπως τουλάχιστον μας διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες.  

Ισως επίσης να έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που φορούν τη μάσκα κανονικά κι όχι προσχηματικά και όταν είναι να μιλήσουν, να φταρνιστούν ή να βήξουν την κατεβάζουν. Μπορεί και να'ναι μία κίνηση εντελώς ακούσια αλλά μετά από ενάμιση χρόνο χρήση της μάσκας δε θα έπρεπε να έχουμε καλλιεργήσει όλοι ένα έλεγχο στις κινήσεις μας με βάση τη γνώση ότι την μάσκα τη φοράμε ειδικά γι'αυτές τις τρεις περιπτώσεις και τη φοράμε για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους;  

Πάνω στο θέμα της απόστασης και της χρήσης της μάσκας διεξήχθει μία έρευνα του Κέιμπριτζ που κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα,  εδώ  το σχετικό άρθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:55
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση