Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 18:42

Πράσινο φωτάκι για τη ΝΑΦΘΑ Χαραυγής

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
a33Μετά από πολλά χρόνια κάτι κινείται με το συγκρότημα κτιρίων της ΝΑΦΘΑ. 
Η ΝΑΦΘΑ βρίσκεται στη Χαραυγή. Είναι ένας μεγάλος χώρος, ο οποίος αποτελείται από ένα συγκρότημα 7 κτιρίων, αναπαλαιωμένο με πόρους από το πρόγραμμα Urban. Το εργοστάσιο της ΝΑΦΘΑ (εργοστάσιο ναφθαλίνης), το οποίο γειτνιάζει με τη ΔΕΗ, παραδόθηκε καινούργιο, με πολλούς χώρους στον Δήμο Κερατσινίου.
Μετά από 20 χρόνια που ο χώρος ρημάζει και μαραζώνει, αναρτήθηκε απόφαση στη διαύγεια για απευθείας ανάθεση μελέτης με τίτλο μελέτη Η/Μ για το έργο «Κατασκευή νέου κτηρίου Πολυχώρου Πολιτισμού – Αθλοπαιδιών και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή “ΝΑΦΘΑ”» (εδώ η απόφαση)
 Κάθε φορά λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για το μέλλον της ΝΑΦΘΑ και κατά καιρούς έγιναν σχέδια και ακούστηκαν προτάσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Αν και είναι αυτονόητο για μια δημοτική αρχή να αξιοποιεί την περιουσία του δήμου και υπάρχει 7 χρόνια καθυστέρηση, αξίζουν τα μπράβο σε όσους αποφάσισαν να "νοιαστούν" να προχωρήσουν τη μελέτη που θα οδηγήσει σε αξιοποίηση του χώρου!  Ευχόμαστε αυτή τη φορά κάτι να γίνει!
Δυστυχώς από το 2002, όταν παραδόθηκε ολοκαίνουργιο και φρεσκοβαμμένο, μετά τη δεύτερη παρέμβαση λόγω του σεισμού του 1999 καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτόν τον υπέροχο χώρο. Ήταν ένας έτοιμος χώρος και το μόνο που έλειπε ήταν διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.
Το συγκρότημα αυτό έχει αίθουσες για να στεγάσει υπηρεσίες και φορείς που σήμερα πληρώνουν ενοίκιο, έχει χώρους για εκδηλώσεις, χώρους για να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός ή και νηπιαγωγείο, μια μεγάλη αίθουσα για αθλητισμό, έχει χώρους για άλλες δράσεις, χώρους για εστίαση κλπ.
Βέβαια, λόγω της μεγάλης καταστροφής το οικονομικό κόστος για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του χώρου είναι υψηλό.(εδώ παλαιότερη ανάρτηση).  Για να δούμε! 
Σ.Δ:  Τα όμορφα γκράφιτι στη ΝΑΦΘΑ Χαραυγής - ένα σταγονίσιο βίντεο  Το άρθρο αυτό με το βίντεο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου, το αναρτήσαμε στη σταγόνα το Φεβρουάριο του '21 μετά την επίσκεψη που κάναμε τρεις φίλοι, Λάκης, Οδυσσέας και Νίκος, σ'αυτόν τον εξαιρετικό αλλά εγκαταλελειμμένο πάνω από δύο δεκαετίες δημοτικό χώρο. 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 19:25

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση