Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 16:13

Με λίγα λόγια μια ιστορία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χθες νοίκιασα σε DVD την ταινία "Πλαγίως" (2005) του συμπατριώτη μας Αλεξάντερ Πέιν. Μία ταινία που την είχα δει όταν παίχτηκε στους κινηματογράφους και θέλησα τώρα να την ξαναδώ. Η ταινία τριγυρνάει στα ωραία τοπία της εξοχικής Καλιφόρνιας και παρακολουθεί από κοντά δύο φίλους που κυκλοφορούν εκεί.

 

Έναν ηθοποιό που πρόκειται να παντρευτεί σε μία βδομάδα κι έναν μελαγχολικό γευσιγνώστης κρασιών. Σήμερα το πρωί συναντάω σ'ένα φανάρι στον Πειραιά τον Οδυσσέα μας. Είμασταν και οι δύο με τα μηχανάκια μας. Είπαμε διάφορα και σε κάποια στιγμή με ρωτάει αν έχω δει το Πλαγίως. Ναι του λέω Οδυσσέα, και μάλιστα χθες το νοίκιασα σε DVD να το ξαναδώ. Μην το δεις μου λέει στο βίντεο, ΔΕΝ θα το παίζει το Κατερίνα από σήμερα - δες σχετικά στο θέμα μας "Εύκολα, σύντομα και διαλογικά".

Ωραία σύμπτωση. Μου αρέσουν πολύ οι συμπτώσεις.Μου δημιουργούν την αίσθηση ότι ένα παιχνιδιάρικο πράγμα που υπάρχει κάπου εκεί έξω στο σύμπαν, με παίζει. Να μια άλλη σύμπτωση. Έψαχνα στο internet να βρω κάτι σχετικό με τον σταθμό της ΔΕΗ που είναι στον Άγιο Γιώργη, γιατί ένας φίλος μου είπε, ΔΕΗ Λάκη, τέλος. Ο συγκεκριμένος σταθμός κλείνει δια παντός. Και ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για τη ΔΕΗ έπεσα σ'ένα μπλογκ που έχει συνοπτικά και αρκετά καλογραμμένη την ιστορία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Ξέρετε γεγονότα, ιστορίες, κάτοικοι, ονοματοθεσία και πολλές άλλες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται. Η σύμπτωση εδώ, είναι ότι ακριβώς πριν δυο μέρες έλεγα σε μία φίλη μου, πως εκεί στο θέμα μας "Ιστορία και ιστορίες", θέλω να αναρτήσω κάτι από την ιστορία της περιοχής μας κι αν γνώριζε κάτι. Μετά το ξέχασα, αλλά ήρθε ο τύπος της τύχης να μου το θυμίσει.

Το μπλογκ αυτό ονομάζεται KERATSINI VOICE και πατώντας  εδώ  θα εμφανιστεί αυτή η σελίδα. Στο τίτλο λέμε με "Λίγα λόγια...", γιατί,  αν δεν το ξέρετε, έχουν γραφτεί πολυσέλιδα βιβλία με αυτό το θέμα. Αν βρούμε κι άλλες αξιόλογες απόψεις για την ιστορία μας ή για επί μέρους συμβάντα, θα τις αναρτήσουμε κι αυτές. Και αν εσείς έχετε υπόψην κάποια διεύθυνση σχετική που σας αρέσει, θα μας την προτείνετε; Ή, αν εσείς έχετε όρεξη να γράψετε κάποιο γεγονός που συνέβη στην περιοχή μας κι έχει μια σημασία για την ιστορία της, εμείς ευχαρίστως θα το δημοσιεύσουμε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 18:26
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση