Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 15:42

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υπέρ του καθολικού μαζικού εμβολιασμού

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

emvolio4Η Συμβολή της επιστήμης στην ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό) είναι καθοριστική και μη αμφισβητήσιμη. Διαχρονικά ο εμβολιασμός αποτελεί ουσιαστικό μέτρο αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας. Έτσι και σήμερα η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών αλλά και των εργαζομένων αποτελεί το κύριο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19).

Δηλώνουμε όμως την κατηγορηματική αντίθεσή μας στον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συνδέοντάς τον με απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

 Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, καλλιεργεί τον διχασμό της κοινωνίας προωθώντας αποκλειστικά το δόγμα της, της ατομικής ευθύνης, για να βγει άσπιλη και αμόλυντη από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας. Κωφεύει σε όλες τις ψύχραιμες και ορθολογικές εισηγήσεις που προτείνουν πως ο μαζικός εμβολιασμός μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με ουσιαστική ενημέρωση, πειθώ και διάλογο, όχι όμως με μέτρα αυταρχισμού και κοινωνικής πόλωσης.

Τα εμβόλια, που είναι μια κορυφαία κατάκτηση της επιστήμης και της Δημόσιας Υγείας, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται εργαλείο για άσκηση εκβιασμών και αυταρχισμού οδηγώντας τους εργαζόμενους σε αναστολή καθηκόντων. Η Κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία, γιατί επιδιώκει τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και την απαξίωση και συρρίκνωση του Δημοσίου, σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών και εργολαβικών συμφερόντων.

Εργαλειοποιεί την υγειονομική κρίση μετατρέποντάς την σε μέσο αμφισβήτησης της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων προωθώντας με κάθε τρόπο την πάγια θέση της για απολύσεις και αποδυνάμωση σημαντικών δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Με αυτή την τακτική η Κυβέρνηση θέλει για ακόμη μια φορά να μεταφέρει τις ευθύνες της στους πολίτες και να αποκρύψει από την κοινή γνώμη την ευθύνη της για την παραπέρα διάλυση όλων των υπηρεσιών. Η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών είναι αποτέλεσμα διαχρονικά των πολιτικών επιλογών που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έρχεται η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιταχύνει αφήνοντας τη χώρα μας και τους πολίτες έκθετους σε οποιαδήποτε κρίση.

Σήμερα είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο Δημόσιος Τομέας Υγείας σε όλους τους τομείς, να εφαρμοσθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού (χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, ιχνηλάτηση, συχνά και δωρεάν τεστ κλπ). Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εργαζομένων από ειδικούς επιστήμονες στους χώρους δουλειάς, σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών με μαζικές προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση με κύριο μέλημα τη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να προχωρήσουν σε άμεσο μαζικό εμβολιασμό. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά αναχρονιστικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις, να ξεπεράσουν το φόβο και την ανασφάλεια σε σχέση με το εμβόλιο που επιτείνεται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και να συνειδητοποιήσουν ότι το εμβόλιο είναι κύριο όπλο για την αναχαίτηση της.

ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ταυτόχρονα δηλώνει ότι δε θα αποδυναμώσει περισσότερο τις Υπηρεσίες του Δήμου σε μια κρίσιμη περίοδο, διεκδικώντας την πρόσληψη άμεσα μόνιμου προσωπικού. Θα συνεχίσει να παίρνει όλα εκείνα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενισχύοντας την προσπάθεια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού.

 

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.                                                                                       Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΓΙΩΤΗ                                                                                           ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 07:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση