Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 15:01

Δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται !

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
anaplasi14Τις τελευταίες ημέρες στη Δραπετσώνα και στις γύρω περιοχές επαναλαμβάνεται με ένταση το γνωστό φαινόμενο της δυσοσμίας.
Η κατάσταση έχει πλέον παγιωθεί και ανάλογα με τη φορά των ανέμων κάποια από τις γύρω περιοχές "πλήττεται" περισσότερο. Οι ανυπεράσπιστοι δημότες σε απόγνωση τηλεφωνούν για διαμαρτυρίες στην πολιτική προστασία και στο 1567, το τηλέφωνο του δήμου. Κάπως έτσι περνά το περιστατικό και σιγά σιγά σταματούν οι διαμαρτυρίες, μέχρι την επόμενη φορά!
 Οι υπηρεσίες του Δήμου παρακολουθούν και, εκ του ρόλου τους, προβαίνουν στις ανάλογες ενέργειες (ενημερώνουν περιφέρεια, πολιτική προστασία κλπ.). Η δημοτική αρχή, στα παράπονα των πολιτών, δείχνει κατανόηση, δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από φορείς, περιμένει τις εξελίξεις από την κατάθεση της τροπολογίας για απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών, προφανώς ετοιμάζεται να αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο τα παραδοτέα του Δημόκριτου και πράττει, ό,τι άλλο πράττει, χωρίς να το κοινοποιεί στους δημότες! 
Ενίοτε διοργανώνονται και κινητοποιήσεις από φορείς της περιοχής, οι οποίες, δυστυχώς, δεν συγκεντρώνουν πολλούς δημότες,  κυρίως  λόγω της έλλειψης δυνατότητας επικοινωνίας των διοργανωτών με το ευρύ κοινό, αλλά και του φορέα που θα μπει μπροστά και θα "ενώσει" όλες τις φωνές.
...και η ζωή συνεχίζεται. Μέχρι πότε όμως και με ποιες συνέπειες;      
 Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, μία κινητοποίηση αυτή την περίοδο έχει τις δυσκολίες της! Όμως μπορούν να γίνουν άλλες δράσεις! Είναι αναγκαίο το  θέμα να είναι ζωντανό και να έρχεται στην επικαιρότητα με κάθε τρόπο, κυρίως όταν υπάρχει έξαρση της δυσοσμίας και των πνιγηρών φαινομένων. Και στο σημείο αυτό ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει την κύρια ευθύνη, οι δημότες του υποφέρουν! Οπότε, μέχρι να έρθει και η ώρα της κινητοποίησης 
  • ένα δελτίο διαμαρτυρίας για την ποιότητα του αέρα της περιοχής με αφορμή την τελευταία έξαρση,  
  • μία καλά προετοιμασμένη συναυλία διαμαρτυρίας στα λιπάσματα, 
  • κάποια δημόσια παρέμβαση προς την πολιτική προστασία, 
  • μία επιστολή διαμαρτυρίας στους τοπικούς βουλευτές ή στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, 
  • μία παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου στα γραφεία του υπουργού περιβάλλοντος
  • ένα έντυπο προς τους δημότες για τις δυσκολίες από τη δυσοσμία για τις ενέργειες που γίνονται και για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, 
κάτι τέλος πάντων, απλό και γρήγορο, θα μπορούσε να γίνει από τον δήμο για να ακουστεί το πρόβλημα και να μην περάσει έτσι χωρίς να καταγραφεί το γεγονός. 
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2021.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 15:07

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση