Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 19:36

Πότε θα είναι έτοιμη η τροπολογία σχετικά με την μετεγκατάσταση της Oil One στην οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Νίκαια ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ε πότε σύντροφοι;;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

siriza9Σ.Δ. Σημαντικά για το περιβάλλον της περιοχής του Πειραιά και ειδικότερα του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κ.Τζανακόπουλος στην ομιλία του στη Νίκαια.

Θα επικεντρωθώ μόνο στο θέμα που καίει την ευρύτερη περιοχή του Δ.Πειραιά και αφορά γύρω στους 100 χιλ. ανθρώπους. Κι αυτό είναι το θέμα της μελισσανιδίλας που κύρια πηγή της είναι η Oil One. Αυτό που προσωπικά περίμενα να ακούσω, ένα χρόνο μετά την παράδοση της τροπολογίας του νόμου του 2017 για την εικοσαετή παραμονή βιομηχανιών στον χώρο που λειτουργούν, τροπολογία με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας,  περίμενα λοιπόν, μία έτοιμη τροπολογία σχετικά με έναν άλλο νόμο του 2005. Την αντίρρηση ως προς την τροπολογία του δήμου την είχαν εκφράσει πριν ένα χρόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Με λίγα λόγια υποστήριξαν τότε ότι η τροπολογία του δήμου καλή είναι αλλά σκοντάφτει σε ένα άλλο νόμο του 2005 που επιτρέπει μεν τις μετεγκαταστάσεις βιομηχανιών που αποδεδειγμένα μολύνουν το περιβάλλον αλλά μόνο εντός του ίδιου δήμου ή σε όμορους δήμους. Περίμενα λοιπόν ένα χρόνο μετά να μας πει ο κ.Τζανακόπουλος ότι επιτέλους είναι έτοιμη και η δεύτερη τροπολογία και όχι αυτό το φέξε μου και γλίστρησα ότι δηλαδή ΘΑ εργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Και αν όχι μία ολοκληρωμένη τροπολογία τουλάχιστον ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμη και πότε θα κατατεθεί στη Βουλή. Μάλλον οι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν έχουν έρθει στη θέση μας έτσι ώστε να ξέρουν τι εστί το βερύκοκο αυτής της τοξικής μελισσανιδίλας που κάθε μέρα που περνάει μας κάνει τη ζωή μαύρη. Αν αυτά που είπε ο κ.Τζανακόπουλος δεν είναι λόγια του αέρα, αναμένουμε το ταχύτερο δυνατόν να είναι έτοιμη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που νομοθετικά θα μπορεί να μας απαλλάξει από το ρύπο που κάνει κακό στην υγείας μας και ρίχνει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Η απορία πάντως, του γιατί μετά ένα χρόνο δεν είναι ακόμα έτοιμη η τροπολογία, είναι εδώ και τους κοιτάζει όλους επίμονα στα μάτια περιμένοντας μια όχι πολιτικάντικη απάντηση. Όταν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι τα έξι τελευταία χρόνια πλήττει τις περιοχές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Α.Περάματος και του Δ.Πειραιά η μελισσανιδίλα, εκ των οποίων τα τέσσερα χρόνια κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο η Ν.Δ. Έξι χρόνια λοιπόν, για να λάβουμε μία διαβεβαίωση από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εργαστεί για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, δεν είναι πολλά; Όσο για την κυβερνητική Ν. Δ δύο χρόνια τώρα εντελώς πέρα βρέχει, σαν να μην υπάρχει γι'αυτήν το μεγάλο πρόβλημα της μελισσανιδίλας που κάνει τη ζωή μας αβίωτη. 

Ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ: Μία εξαιρετικά επιτυχημένη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στο Κηποθέατρο της Νίκαιας από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά και την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκαιας, με ομιλητή τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

 Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Πειραιά. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος στον ευρύτερο Πειραιά, μία περιοχή που συγκεντρώνει πλήθος βιομηχανικών δραστηριοτήτων, σε σημείο να θεωρείται από κάποιους ως «η πίσω αυλή της Αττικής».

Μάλιστα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία με τους δημάρχους της περιοχής θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις για να μεταφερθούν αυτές οι δραστηριότητες, ενώ δεσμεύθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα εργαστεί για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, ώστε οι περιοχές του ευρύτερου Πειραιά, όπως ο Δήμος Περάματος και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, να απαλλαγούν οριστικά από οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες που πλήττουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το σχέδιο της κυβέρνησης να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την περιοχή με τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό, ενώ ανέφερε πως η COSCO πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις μονοπωλιακές πρακτικές της.

Από το λεπτό 2.13 ο ομιλητής αναφέρεται στον αγώνα για το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Μετά το 4.28 λεπτό το επίμαχο σημείο για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για μεταφορά των ρυπογόνων δραστηριοτήτων εκτός της περιοχής!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 10:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Βασιλόπουλος Παναγιώτης 25-06-2021 10:54
"Επιπλέον, χαρακτήρισε (ο κ.Τζανακόπουλος) ως απαράδεκτο το σχέδιο της κυβέρνησης να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την περιοχή με τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό..." Αν αυτόν τον χαρακτηρισμό τον έκανε ένα κόμμα, όπως π.χ το ΚΚΕ που εξαντλείται στην αντιπολίτευση, δεν θα έτρεχε και τίποτα. Όταν όμως χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτήν την επιλογή του Σχιστού ο γραμματέας του εν δυνάμει κυβερνητικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ τότε κάποιες ερωτήσεις προκύπτουν αβίαστα. α) Τα απορρίμματα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σύμφωνα με τις δικές σας προτάσεις το σωστό είναι να πηγαίνουν σε κάποια δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά; β) Αν ναι, κατά την γνώμη σας πως θα επιλεχτεί ο πλέον κατάλληλος ανάμεσα στους πέντε δήμους; γ) Αν όχι, σε ποιον δήμο της Αττικής κατά την γνώμη σας θα είναι σωστό να κατασκευαστεί η ΜΕΑ για να πηγαίνουν τα πειραιώτικα σκουπίδια;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση