Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 20:14

"Το Σωσίβιο", μια βραβευμένη κοινωνική ταινία στο δημοτικό κιν/γράφο "Μελίνα" Δραπετσώνας, 25-27/6

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

to-sosivio-2"Το Σωσίβιο" είναι μία ταινία μεγάλου μήκους που θα παιχθεί στο δημοτικό σινέ Μελίνα στη Δραπετσώνα ( Σωκράτους 65) το παρασκευοσαββατοκύριακο 25-27 Ιουνίου. Είναι μια κοινωνική ταινία, στην οποία συναντιούνται οι μετανάστες με τους άστεγους στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας τα σωσίβια που θα τους κρατήσουν στη ζωή.  

"Το Σωσίβιο" του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει προς το παρόν 15 διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν  τα εξής:  Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου και Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο O.T.B, το Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου των Η.Π.Α. στο Μαϊάμι!

Κεντρικός ήρωας είναι ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας που φαίνεται να έχει βλέψεις και όνειρα για μια πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα όνειρα διακυβεύονται από την οικονομική κρίση που έρχεται. Τα χρέη συσσωρεύονται. Εύκολα αποδίδει τον οικονομικό μαρασμό της επιχείρησής του, στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και τους μετανάστες. Αυτή η κατάσταση λειτουργεί καταλυτικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Την οικονομική κατάρρευση ακολουθεί η ηθική κατάρρευση. Γίνεται σκληρός και ανάλγητος. Όμως οι συνθήκες τον αναγκάζουν σύντομα κι αυτός να βρεθεί να σιτίζεται σε φιλανθρωπικά γεύματα για να επιβιώσει. 

Σημειώνουμε ότι η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, με συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής (Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Μουστάκας, Άννα Ψαρρά, Πάνος Κόκκορης, Βιβή Μπάρμπη, Βασ.Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Σανίση, Haig Yazdjian, Θεόδωρος Κουέλης, Βαγ. Φάμπας κλπ) 

Οι συντελεστές της ταινίας είναι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στις πόλεις Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος όπου έγιναν κατά κύριο λόγω και τα γυρίσματα της ταινίας.

Εδώ  το τρέιλερ κι  εδώ   μία συνέντευξη του σκηνοθέτη στον Νάσο Μπράτσο που αναρτήθηκε στο ΕΡΤ news στις 19.6

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 20:49
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση