Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 16:32

Υπέρ του δημάρχου και κατά της Oil One που προσέφυγε στο Εφετείο Πειραιώς πάλι εναντίον του Χρ.Βρεττάκου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vrettakos4Σ.Δ. Αντί η εταιρεία Oil One να έρθει στη θέση του κόσμου που κατοικεί γύρω από την μονάδα της στη Δραπετσώνα και να βρεί τον τρόπο ώστε να πάψει επιτέλους να είναι η κύρια πηγή μόλυνσης με την τοξική μελισσανιδίλα της ζωής 100 χιλ. κατοίκων του Δ.Πειραιά, με μια νέα αγωγή προσέφυγε στο Εφετείο Πειραιά. Μ'αυτήν  στρέφεται σε προσωπική βάση εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ.Βρεττάκου ζητώντας την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο και μια αποζημίωση της τάξης των 500 χιλ. ευρώ. Με αυτά τα ζητούμενα η εταιρεία είχε προσφύγει πριν δυο χρόνια η αποφάση όμως του πολυμελούς πρωτοδικείου Πειραιά ήταν αθωωτική υπέρ του Δημάρχου. 

Προφανώς και προκαλεί επίσης θλιβερή εντύπωση και η στάση του πολιτικού προσωπικού των δύο μεγάλων κομμάτων που εδώ και πέντε χρόνια δεν τόλμησε να λύσει από κυβερνητικά πόστα ένα πρόβλημα που χαλάει την ζωή των κατοίκων των περιοχών Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Α.Περάματος και Δ.Πειραιά.  

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό του δημάρχου και υπέρ της αθώωσής του και εναντίον της εταιρείας που προσπαθεί να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα μόλυνσης καταφεύγοντας στα δικαστήρια. Με αυτήν την επιλογή της επί της ουσίας η εταιρεία στρέφεται εναντίον όλων εμάς που ζούμε σ'αυτήν την περιοχή και αγωνιζόμαστε να σταματήσει το κακό. Αντί μάλιστα να ζητήσουμε εμείς τα ρέστα για το κακό που μας προκαλεί σε καθημερινή βάση στρέφεται εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου που την μάχεται για την φθορά της υγείας μας που προκαλεί. 

Να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πως το πρόβλημα της μελισσανιδίλας είναι άρρηκτα συνεδεδεμένο με το θέμα της ανάπλασης αυτής της περιοχής των 640 στρεμμάτων. Ότι κι αν κάνει ο δήμος, η περιφέρεια και τα υπουργεία σχετικά με τις πολεοδομικές μελέτες και τον γενικότερο σχεδιασμό της περιοχής είναι αφύσικο να την επιλέξει ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας για να επενδύσει όσο η ατμόσφαιρά της είναι τοξική εξ αιτίας της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου.

Νέα προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους πολίτες.

Η εταιρεία που από το 2015 λειτουργεί στην πόλη μας και μας έχει καταδικάσει να μην μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια μας τους καλοκαιρινούς μήνες και η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ρύπων που δηλητηριάζουν εμάς και τα παιδιά μας ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ.

Μετά την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Πειραιά που απέρριψε την αγωγή της Oil One και δικαίωσε την πόλη, προχωρά σε έφεση κατά της απόφασης στο τριμελές εφετείο Πειραιά.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ζητούσε την προσωποκράτηση του Δημάρχου για ένα έτος και χρηματική αποζημίωση 500.000€ κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Με την έφεση που κατατέθηκε η εταιρεία ζητά να «εξαφανιστεί» η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου και να γίνει δεκτή η αγωγή της.

Το μήνυμα παραμένει σαφέστατο,

«ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ-ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ-ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Για εμάς ένα είναι σίγουρο. Παρά τις ποικιλότροπες προσπάθειες εκφοβισμού των ανθρώπων που αγωνίζονται θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια μας για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα από τα σπίτια μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 18:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση