Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 11:07

Πέντε ξένα τραγουδάκια που μου άρεσαν και το αυτό ελπίζω και δι’ υμάς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kurtinesΣε όλα τα χρόνια που πέρασαν και τα περισσότερα έφυγαν ανεπιστρεπτί, υπήρξαν αρκετά από τα τραγούδια και μουσικές που άκουσα, που μεταμορφώνοντάς με έστω και για λίγα λεπτά ένιωθα μια ευχαρίστηση στα όρια του ρίγους να διατρέχει το βερμούδιο τρίγωνό μου, καρδιά - νους - σώμα. Αρκετές φορές έχω τσεκάρει πως σχεδόν όλες οι μουσικές που με είχαν φτιάξει σε κάποια φάση της ζωής μου εξακολουθούν να μου αρέσουν, άλλες λιγότερο και κάποιες λίγες, και περισσότερο και διαφορετικά από την πρώτη φορά.

Έχω παρατηρήσει επίσης πως ελάχιστες φορές έχω ακούσει τις δυο δεκαετίες του 21ου κάτι που και μια πρωτότυπη φρεσκάδα να διακρίνω και ταυτόχρονα να με ανεβάζουν. Σχεδόν όλα τα νέα τραγούδια που πια τυχαίνει και ακούω ανάμεσα στα εκατομμύρια που κυκλοφορούν, νιώθω ότι στο περίπου τα έχω ξανακούσει. Κι αν δεν είναι τέκνα ενός αμιγούς είδους είναι ένας συνδυασμός, ένα υβρίδιο διαφορετικών μουσικών ειδών που όμως το αποτέλεσμα δεν με εκπλήσσει. Σπάνια πάντως πέφτω πάνω σε ένα νέο τραγούδι που με ξετρελαίνει, κάτι που υποθέτω ότι εν μέρει οφείλεται και στην ηλικία μου.  

Το άλλο που παίζει τις τελευταίες δεκαετίες είναι τα βίντεο που στη δικιά τους επικράτεια έχει τρυπώσει και η μουσική δημιουργία. Παίζουν κι αυτά λοιπόν ένα ρόλο αν θα μας αρέσει ένα τραγούδι ή όχι. Όσο πιο ευφάνταστα και καλοφτιαγμένα είναι τόσο, δίχως να το συνειδητοποιούμε, κερδίζει μέσα μας πόντους το τραγούδι, ακόμα και σ'εμάς που ως προς αυτά τα πράματα είμαστε τέκνα μια εντελώς άλλης εποχής. Το ότι άλλαζουν οι καιροί είναι κάτι το φυσικό, αυτό όμως που εξαρτάται και από εμάς είναι αν μαζί τους αλλάζουμε κι εμείς. Ευτυχώς, έστω και λίγο νομίζω ότι αλλάζω κι εγώ, με τον δικό μου τρόπο φυσικά και βάσει των προδιαγραφών μου. 

Τι ακολουθεί; Πέντε ας πούμε νέα τραγούδια, που τ'ακούσαμε και τα ξανακούσαμε εδώ κι εκεί τις όμορφες μαγιάτικες μέρες και στο δια ταύτα, παρόλο που κινούνται σε γνώριμους δρόμους, μου άρεσαν. Όπως και τα βίντεό τους, που μου αύξησαν την ευχαρίστηση. Ωραίο περιεχόμενο, καλό περιτύλιγμα, που σημαίνει ακοή και όραση σε αγαστή συμφωνία υποδοχής ενός προϊόντος άψογου επαγγελματισμού. Σας τα αφιερώνω και αν αρέσουν και σ'εσάς διπλή θα'ναι η χαρά μου . 

Moby - 'Natural Blues' (Reprise Version) ft. Gregory Porter & Amythyst Kiah

Only Love Can Break Your Heart - Saint Etienne  

H.E.R - "Fight For You" (From the Original Motion Picture "Judas and the Black Messiah")  

IOTA PHI - DAYDREAM  (η ΙΟΤΑ PHI είναι Ελληνίδα)

και το ευφορικό Love Is Back με την Celestre

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 10:29
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση