Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 09:22

Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου μεταμορφώνει βαρετά κτίρια σε πόλεις σε έργα Τέχνης!

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fb36Στη σελίδα του Στράτου Γεωργουδή στο fb η φίλη Maria Patsikou βρήκε αυτή την ανάρτηση που μας την κοινοποίησε και την ευχαριστούμε.

Το θέμα των τοιχογραφιών στους δρόμους είναι γνωστό και στην χώρα μας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση που είναι μαζεμένα έργα του ίδιου καλλιτέχνη σε διάφορες πόλεις του κόσμου που τα βρήκαμε όμορφα. 

Ο Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου είναι ο Julien Malland, γνωστός και ως Seth Globepainter, δημιουργεί πολύχρωμη τέχνη του δρόμου σε όλο τον κόσμο. Οι τεράστιες τοιχογραφίες του συνήθως απεικονίζουν παιδιά και είναι γεμάτα χρώμα.
Ο Malland συχνά συνεργάζεται με τοπικούς καλλιτέχνες, έτσι ώστε το έργο του να έχει συνοχή. Ο Γάλλος καλλιτέχνης είχε ξεκινήσει το έργο του από τη δεκαετία του 90. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τα ταξίδια και τις εμπειρίες του.
Το τελευταίο λέγεται “Extramuros”. Αποτυπώνει 3 χρόνια από το έργο του, με τις εμπειρίες του από Ινδία, Κίνα, Μεξικό, Ινδονησία και Βιετνάμ.
Πατώντας facebook.com/photo? σε όσους είναι γραμμένοι στο fb θα εμφανιστεί η ανάρτηση αυτή.
Ελπίζουμε να εμπνεύσουν αυτές οι φωτό και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοικήσης αυτούς που όντως θέλουν να ομορφαίνουν τους δημόσιους χώρους στους δήμους που έχουν εκλεγεί και τους φανεί μια καλή ιδέα επιλογή σαν κι αυτή με τις τοιχογραφίες που δεν είναι δα και πρωτότυπη.
Η γνώμη μου πάντως είναι πως τους δημόσιους χώρους τους ομοφαίνει πιο πολύ το φροντισμένο και άφθονο πράσινο και οι καθαρές πλατείες, οι καθαροί δρόμοι, και τα καθαρά πεζοδρόμια. Η καθαριότητα, που εν μέρει εξαρτάται πάντα από τους δημότες όταν προσέχουν τον δημόσιο χώρο όπως τον ιδιωτικό τους, αλλά πάντα πιο πολύ από το δήμο εξαρτάται όταν καταφέρνει να εργάζονται όπως πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του και έχουν ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για αυτές τις κλασσικές δημοτικές υπηρεσίες.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 18:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση