Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 15:00

Στα Λιπάσματα Δραπετσώνας θα κάνει στις 4-6 Ιουνίου το MέΡΑ 25 το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
mera251
 
Σ.Δ. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία καλή είδηση και ευχόμαστε τα καλύτερα στις εργασίες του. Πέρα από τις αναζητήσεις του ΜέΡΑ25 η επιλογή αυτή εμμέσως θα φέρει στο προσκήνιο τα δύο μεγάλα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δ.Πειραιά. Το ένα είναι το πρόβλημα της μελισσανιδίλας που ρίχνει την ποιότητα της καθημερινής ζωής 100 χιλ. κατοίκων και προκαλεί βλάβες στην υγεία τους. Και το άλλο είναι τα 220 στρέμματα των Λιπασμάτων και τα όσα ωραία είναι δυνατόν να γίνουν σ'αυτήν την περιοχή με πρώτο και καλύτερο ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που προκαλούν τα πάρκα στις σύγχρονες πόλεις.
 Η επιλογή αυτή του ΜέΡΑ 25 από μόνη της είναι πάρα πολύ δύσκολο να προκαλέσει άμεσα και υπέρ των κατοίκων αποτελέσματα. Γι'αυτό αναμένουμε παρόμοιες ενέργειες και από το άλλο μικρό συγγενές κόμμα της Βουλής το ΚΙΝΑΛ που περιμένουμε σύντομα την παρέμβασή του. Όπως είναι άκρως αναγκαίες και προτάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός των ορίων του συστήματος από το ΚΚΕ.
Αν και από μόνες τους τέτοιες παρεμβάσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν την κατάσταση, μπορούν όμως να προκαλέσουν αντιδράσεις τουλάχιστον στο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ, που σ'αυτά τα δύο θέματα τον τελευταίο χρόνο είναι λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα. 
Ας ελπίσουμε ότι κάπως έτσι θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων και διαβουλεύσεων που με την συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας θα καταφέρουν οι δυνάμεις αυτές να διαμορφώσουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ νέες προσεγγίσεις και μια κινηματική δυναμική σ'αυτά τα δύο θέματα με προτάσεις εφικτές να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ. Ασκώντας γι'αυτό ισχυρή πολιτική πίεση στην κυβέρνηση, μιας και από μόνη της μέχρι τώρα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.
Είμαστε σίγουροι πως αν οι όποιοι κυβερνώντες διέμεναν στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου δεν θα άντεχαν όχι έξι χρόνια αλλά ούτε έξι ώρες τον ρύπο της μελισσανιδίλας και θα τα έδιναν όλα για να επιλύσουν το θέμα της Oil One στο άψε σβήσε. Αυτό περιμένουμε να πράξει η κυβέρνηση και για τους πολίτες που ζουν κι εργάζονται στο Δ.Πειραιά το συντομότερο δυνατόν και όχι να επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη της Oil One να βγάζει κέρδη εις βάρος της υγείας 100 χιλ.κατοίκων κάθε μέρα εδώ και έξι χρόνια.   
Το ΜέΡΑ25 πηγαίνει Δραπετσώνα!
Εκεί, στα Λιπάσματα, θα συζητήσουμε, διαφωνήσουμε, συγκλίνουμε και, τέλος, συν-αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα που θα δυναμώσουν τη φωνή της υπεύθυνης ανυπακοής μέσα κι έξω από την Βουλή. Εκεί, η δημοκρατία κι η συμμετοχή βγαίνουν από την καραντίνα.

«Από τη Δραπετσώνα θα ξεκινήσει το νέο κίνημα για να πάρουμε τις γειτονιές μας, τη χώρα μας στα χέρια μας»

Ταυτόχρονα, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην έκταση που έχει αποσπάσει ο δήμος Δραπετσώνας προκειμένου να δοθεί ανάσα στους κατοίκους της περιοχής.

«Από την μία μεριά έχεις οικονομική κατάρρευση, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα της Oil One του κ. Μελισσανίδη και από την άλλη μία κοινωνία που αντιδρά.
 Ο κόσμος είναι έξω. Στη Δραπετσώνα ο κόσμος έχει ζωή! Από εδώ θα ξεκινήσει το νέο κίνημα για να πάρουμε τις γειτονιές μας, τα λιμάνια μας, τις παραλίες μας, τη χώρα μας, την Ευρώπη μας στα χέρια μας. 
Η δημοτική αρχή έχει αποσπάσει αυτό το κομμάτι, πρέπει να αποσπάσει και όλο το υπόλοιπο. Τα 200 στρέμματα της Εθνικής Τράπεζας που δεν έπρεπε να ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα, έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από τον ελληνικό λαό.
 Τα 200 στρέμματα ανήκουν στο δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου για να αναπνεύσει η περιοχή», γράφει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 16:36
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση