Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 18:42

Πώς θα είναι το Φάληρο στο μέλλον: Τι περιλαμβάνει το Οικολογικό Πάρκο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

faliroΣ.Δ. Μία αναφορά στην χρηματοδότηση του οικολογικού πάρκου στον όρμο του Φαλήρου, εκεί όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις ευεργετικές επιδράσεις των μητροπολιτικών πάρκων στο λεκανοπέδιο και όχι όπως οι δικοί μας εδώ στον δυτικό Πειραιά που παρουσιάζουν μια παγερή αδιαφορία για το πράσινο.

Και μία ερώτηση, νομίζω εύκολη. Γιατί υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που επιλέγουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο νοτιο-ανατολικό Πειραιά για κοινωφελή και κερδοφόρα έργα, ιδιαίτερα κατά μήκος της παραλίας, αρκετές δεκαετίες τώρα, επενδύσεις που είναι πολλαπλάσιες απ'αυτές στον δυτικό Πειραιά;   

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 εντάσσεται το έργο του Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό όρμο, με τις διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή του να προχωρούν στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της ανάπλασης. 

 Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη το έργο, εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας με το ποσό των 200 εκατ. ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους.

Τι θα περιλαμβάνει το Οικολογικό Πάρκο

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο αφορά αναπλάσεις, κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Όρμο. Βασικοί άξονες της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της φύσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης  θα εξασφαλίσει χώρους πρασίνου και πρόσβασης στον Φαληρικό Όρμο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 10:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση