Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 16:13

Έχω κι εγώ το δικό μου αστέρι στον ουρανό! Του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας Ρέντη, στο fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
nikea3Αυτό το μήνυμα είναι γραμμένο στο χώρο κουζίνας της δομής του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ο καλός Ποιμήν» στα όρια της πόλης μας με τον Πειραιά.
Φιλοξενεί παιδιά που είτε οι γονείς τους είναι φυλακή, είτε κρίνονται ακατάλληλοι να τα φροντίσουν, είτε τα εγκατέλειψαν από εδώ κι από ‘ κει.
Σ’ αυτό το ίδρυμα, τα παιδιά φιλοξενούνταν ως τρόφιμοι και μεταξύ αυτών, ο Πάσσαρης, ο Παλαιοκώστας, ο Ρεντζάϊ και άλλοι που αργότερα απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία και τη Δικαιοσύνη.
 Ήταν η εποχή που το συγκεκριμένο ίδρυμα λειτουργούσε ως κολαστήριο ψυχών μικρών παιδιών, τα διαμόρφωνε σε «δύσκολους» χαρακτήρες και όταν κάποια στιγμή έβγαιναν στην κοινωνία, η παραβατικότητα τους κάλυπτε τον μισό ποινικό κώδικα.
Ναι, ήταν η εποχή που το ίδρυμα με αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής πολιτείας, λειτουργούσε με μεσαιωνικές αντιλήψεις φρονηματισμού και διαπαιδαγώγησης και όπως είναι φυσικό, ό,τι και όπως το δίνεις στα παιδιά, αυτό και παίρνεις.
Το σήμερα σε σχέση με το τότε, είναι απείρως καλύτερο ως προς τη λειτουργία του Ιδρύματος, όλα άλλαξαν και κυρίως οι άνθρωποι και οι παιδαγωγικές τους αντιλήψεις, κι αυτό είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω, όταν με τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Μαραγκάκη και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, το επισκεφθήκαμε με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα για να αφήσουμε μαζί με την αγάπη μας, τα δώρα που συγκεντρώσαμε.
Η φροντίδα για το καθένα από τα παιδιά αυτά, οι συνθήκες της ζωής τους, η ζεστασιά και η αγάπη που αποπνέουν οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί με συγκίνησαν βαθιά. Τελικά φτάνει να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τους άλλους ανθρώπους, άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους για να μπορούν να μεταμορφωνόμαστε όλοι από προνύμφες σε πεταλούδες.
Σήμερα, το ίδρυμα «Ο καλός Ποιμήν» έχει παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες, που σπουδάζουν εμποροπλοίαρχοι, τεχνίτες, μάγειροι, σεφ με πολλά από αυτά μεγαλώνοντας να έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία και να έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες.
Το ότι θα είμαστε κοντά τους και θα έχουμε την έγνοια τους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να υποσχεθούμε όταν, μάλιστα, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί και διαμορφώνουν χαρακτήρες, ζεσταίνουν τις ψυχές των παιδιών με αγάπη, φροντίδα, καλοσύνη και με τρόπο που τα κάνει να νιώθουν μέλη μιας μεγάλης και δεμένης οικογένειας, αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσαν να ζήσουν πριν το ίδρυμα.
Ναι, λοιπόν, «έχουν τα παιδιά αυτά, το δικό τους αστέρι στον ουρανό» όπως, άλλωστε, το έχουμε όλοι μας, όσο δύσκολα κι αν ζούμε τον τελευταίο καιρό, όσα προβλήματα κι αν μας προκάλεσε η πανδημία και όχι μόνο.
Αυτό το αστέρι, μπορούμε να το βρούμε όλοι μας και όταν το καταφέρουμε, να φροντίσουμε να μην το αφήσουμε να μας φύγει ποτέ, ξανά!
Καλό Πάσχα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 16:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση