Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 18:16

Τριανταμία φωτογραφίες με ζουμί, ελπίζουμε νόστιμο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

solidarity2Παρεμπιπτόντως, για όσους βαριούνται το μπλα μπλα μου, το βιντεάκι με τις φωτογραφίες είναι στο τέλος και διαρκεί 4'. 

Και γιατί 31 παρακαλώ; Γιατί στις 32 καίγεσαι δικέ μου. 

Το θέμα όμως είναι αν υπάρχουν φωτογραφίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να πλησιάσουμε τον εαυτό μας, να γλυκάνουν το μέσα μας, να γίνουν γέφυρες προς τους άλλους. Αν μάλιστα τα πράματα πάνε κατ'ευχήν τότε ένα από τα ωραία που προκύπτει είναι το καθάρισμα της ματιάς, το άνοιγμα καρδιάς και μυαλού, απαραίτητες προϋπόθεσεις για να είμαστε δεκτικοί σε ατομικές ή συλλογικές πράξεις αλληλεγγύης και όχι μόνο για στιγμές ανάγκης.   

Από τη δικιά μου πείρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουν δει τα μάτια μου κάποιες φωτογραφίες, δικές μου και άλλων, που είχαν την ίδια αναζωογονητική επίδραση με αυτήν κάποιων φράσεων.

Και να σκεφτείτε ότι είμαι απ'αυτούς που βρίσκει υπερβολική την ατάκα "μία εικόνα χίλιες λέξεις", μιας και η προπαίδειά μου σ'αυτό το θέμα έχει πιο έντονη σχέση με τις λέξεις, δίχως βεβαίως να αρνούμαι ότι η συγκεκριμένη φράση εκφράζει στην εποχή μας μία αλήθεια. 

Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι πως όταν σε φωτογραφίες δώσουμε το λόγο, τότε ανάμεσα στα τρισεκατομμύρια που μας κατακλύζουν αυτές που μας ευφραίνουν, μας αναστατώνουν, μας συγκινούν, βάζουν ως θέμα για σκέψη πάνω στο τραπέζι μας τα δύσκολα γιατί συμβαίνει αυτό, το πως, όπως και το τι σημαίνουν για τη ζωή μας.

Οι απαντήσεις μας, έχω καταλήξει, συχνά βοηθούν κι άλλους που είναι επιρρεπείς σε τέτοιες προκλήσεις. Και δεν είναι απίθανο να στηθεί τότε ένα παιχνίδι απ'αυτά που υπόσχονται χαρά και αυτογνωσία. Ναι, είναι το κοινό που έχουν αυτές οι χειρονομίες με αυτό που προκύπτει εξ αιτίας εκείνων των έργων τέχνης που γίνονται για μας κάτι σαν τη γνωστή σημαία από την οποία πέρνουμε άδεια για να κυκλοφορούμε έξω στο χαοτικό κόσμο παρόλες τις ανασφάλειές μας.  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:23
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση