Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:29

Προτάσεις του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για ανακατασκευή "παλαιών σφαγείων" και "σιλό" στα Λιπάσματα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
anaplasi10Με πρόταση που σκέφτεται να καταθέσει ή κατέθεσε ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ζητάει να εγκριθεί και να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» η ανακατασκευή και επανάχρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σιλό και του συγκροτήματος Ι – μονάδα αμμωνίας (παλαιά σφαγεία) στην περιοχή των λιπασμάτων καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτών.
Τα κτίρια για τα οποία προτείνεται η παρέμβαση, σήμερα είναι ερείπια. Είναι κομμάτι της ιστορικής- βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι κάτοικοι στερήθηκαν για σχεδόν έναν αιώνα την πρόσβαση στην περιοχή, την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και κατ' επέκταση την δυνατότητα μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.
 Οπότε, ως πρόταση για αξιοποίηση κτιρίων είναι στη σωστή κατεύθυνση με πόρους του προγράμματος "Τρίτση".
Τα τελευταία χρόνια, μετά την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από την κυβέρνηση του Σύριζα, τον χώρο καθημερινά επισκέπτονται πλήθος πολιτών και ένας ακόμα χώρος δράσεων και υπηρεσιών θα είναι χρήσιμος και σημαντικός!
Ως επιλογή, βέβαια, η πρόταση έχει το ρίσκο της γιατί είναι μια πρόταση αποκομμένη από το γενικό σχέδιο για ανάπλαση της περιοχής!  
Οι προτάσεις: drapetsini.blogspot.com
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:40

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση