Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 22:02

Ένα ενδιαφέρον τριήμερο (23-25.2) για την τοπική αυτοδιοίκηση που αφορά στην αναλυτική παρουσίαση στους δήμους των έργων και δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kedeΗ Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει την παρουσίαση του προγράμματος του ΥΠΕΝ για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2021. Στόχος της συνάντησης που θα γίνει ανά ομάδες όλων των Δήμων της χώρας είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση ως προς τους άξονες και τις επιλέξιμες δράσεις του προγράμματος με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους μέχρι την επίσημη έναρξη των σχετικών προσκλήσεων.

Στην συνάντηση της Τρίτης 23ης Φεβρουαρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός, Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Δημήτρης Παπαστεργίου.
Η ΚΕΔΕ δίνει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο ανάκαμψης και έχει εγκαίρως καταθέσει κείμενο στα αρμόδια υπουργεία με έμφαση σε πολιτικές που στόχο έχουν τόσο την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων όσο και την αποκέντρωση.

Θα μας ενδιέφερε να πληροφορηθούμε τις παρεμβάσεις του δήμαρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας και τις προτάσεις του όπως και τις επιλέξιμες δράσεις που θα προταθούν εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας στην ομάδα των δήμων που θα ανήκει. Ένα αναλυτικό και σαφές δελτίο τύπου θα βοηθούσε στην ενημέρωσή μας.  

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΚΕΔΕ :  Οι 10 κοστολογημένοι άξονες έργων και δράσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης που ζητά η ΚΕΔΕ  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 22:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση