Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:45

Δύο νέα μαθήματα ξεκινούν στις 22.2 στο Mathesis

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathesis1Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

O νέος κύκλος μαθημάτων του Mathesis ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα με δύο νέα μαθήματα για τον Φιλελληνισμό κατά την Επανάσταση του 1821 και την Ανάπτυξη Ιστοσελίδων.

Παράλληλα, σε επανάληψη προσφέρονται τρία παλαιότερα μαθήματα για το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, για τα Στοιχειώδη Σωμάτια και τις Θεμελιώδεις Δυνάμεις και για τη Θεωρία Πιθανοτήτων.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε με χαρά στην πρώτη μας εβδομάδα!

Η ομάδα του Mathesis

 ΙΣΤ1.3 Φιλελληνισμός και '21: Οι πολλές όψεις ενός διεθνούς φαινομένου (Νέο)

 

 

Το Φιλελληνικό κίνημα ξεκίνησε με την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης και διήρκησε μέχρι το τέλος της, με αυξομειώσεις δράσης και ενδιαφέροντος. Περιελάμβανε δύο σκέλη: τις Φιλελληνικές Επιτροπές που επιτοπίως δημιουργήθηκαν, σε εθελοντική βάση, σε διάφορες χώρες (κυρίως τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ), και τις ομάδες ενόπλων -περίπου 1.200 συνολικά- που ήλθαν στον Νότο της Βαλκανικής να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων. Το Κίνημα αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης καθώς κινητοποίησε λαούς και Κυβερνήσεις υπέρ των Ελλήνων, σε κρίσιμες στιγμές του Αγών

Διδάσκουσα: Μαρία Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έναρξη: 22 Φεβρουαρίου 2021

ΗΥ3.2 Προχωρημένα θέματα ανάπτυξης ιστοσελίδων (Νέο)

 

Το μάθημα διάρκειας 6 εβδομάδων αφορά προχωρημένα θέματα ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών διαδικτύου και προϋποθέτει εισαγωγικές γνώσεις στις τεχνολογίες HTML5, CSS3, JavaScript (αποτελεί συνέχεια του μαθήματος Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων).

Στο πλαίσιο του μαθήματος θα καλυφθούν τα εξής θέματα: Ανάπτυξη και έλεγχος εγκυρότητας σε φόρμες, προχωρημένες τεχνικές διάταξης περιεχομένου με flexbox και CSS Grid, προχωρημένα θέματα προγραμματισμού με JavaScript (αντικείμενα, ασύγχρονη λειτουργία), εισαγωγή στο Bootstrap για την παρουσίαση του περιεχομένου ιστοσελίδων και προσαρμογή του περιεχομένου τους σε διάφορες συσκευές, εισαγωγή στο Canvas για πλούσια γραφικά και ανάπτυξη παιχνιδιών, εισαγωγή στον μηχανισμό ασύγχρονης επικοινωνίας με τον εξυπηρετητή (single page interfaces). Όποιος ολοκληρώσει αυτό το μάθημα, θα είναι σε θέση να κατανοεί τη δομή και λειτουργία σύγχρονων ιστοσελίδων και να κατασκευάζει διαδικτυακές εφαρμογές, όπως αυτές με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα.

Διδάσκοντες: Νίκος Αβούρης - Χρήστος Σιντόρης, Πανεπιστήμιο Πατρών
Έναρξη: 22 Φεβρουαρίου 2021

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση