Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 16:13

Συνάντηση δημάρχου Χρ.Βρεττάκου και υφυπουργού Δ. Μιχαηλίδου στη Δραπετσώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker58Δελτίο τύπου: Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει καθημερινά προβλήματα συνδημοτών μας που αναγκάζονται να ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χώρο στη Δραπετσώνα όπου συμπολίτες μας διαμένουν σε κοντέινερ. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αρμόδια Υφυπουργός συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η από κοινού συνεργασία ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να μετεγκατασταθούν από κει και να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

kodeinerΣ.Δ: α) Στα κοντέινερ αυτά, που βρίσκονται στη νότια άκρη της Δραπετσώνας και επί της Παύλου Κουντουριώτου, πρωτοεγκαταστάθηκαν κάτοικοι της Δραπετσώνας που τα σπίτια τους κρίθηκαν μη κατοικήσιμα εξ αιτίας του σεισμού του '99. Σιγά σιγά αυτοί πήραν σπίτια στις πολυκατοικίες της 25ης Μαρτίου και κάποιοι άλλοι μένουν τώρα εκεί. Πριν χρόνια ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε ποιος φορέας έχει την ευθύνη του χώρου. Σαφείς πληροφορίες δεν καταφέραμε να μάθουμε. Το πιο πιθανόν είναι πως αρμόδιος φορέας είναι το υπουργείο Πρόνοιας και μάλλον κάποιο ρόλο παίζει και ο δήμος. 

β) Προφανώς καλά έκανε ο δήμαρχος και έθεσε τώρα το ζήτημα στην υφυπουργό, και αν μάλιστα το έχει κάνει θέμα και τα προηγούμενα χρόνια μετράει υπέρ του. Αναμένουμε την επόμενη κίνηση της Δημ.Αρχής που αυτονόητο είναι ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα πιέζει για μια βιώσιμη λύση. 

γ) Το άλλο ζήτημα είναι το τι απάντησε στον δήμαρχο η κα.Μιχαηλίδου. Η πιο προφανής απάντηση υποθέτουμε ότι είναι πως θα ενημερωθεί για την υπόθεση και ότι θα μεριμνήσει. Αλλά δεν βοηθάει στην ενημέρωση των δημοτών να πληροφορούμαστε και το τι επακριβώς δήλωσε η υφυπουργός; 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 20:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση