Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 10:29

Τα 4 "θα" της κας. Κεραμέως σχετικά με την τηλεκπαίδευση έστω και τώρα να μην γίνουν ανέκδοτα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
drapetsini1Και ενώ διανύουμε το "τελευταίο μίλι" προς την ελευθερία, κατά την άποψη που ευρέως "παίχτηκε" πριν το τρίτο lockdown και η τηλεκπαίδευση στα σχολεία συνεχίζεται, υπάρχουν θέματα που έχουν σχέση με την τηλεκπαίδευση και "κυλάνε" από μέρα σε μέρα, λίγο πιο πίσω, και ίσως κάποια μέρα, δεν θα έχει  καμία πρακτική αξία η λύση τους.
 
Ήδη, από 11 Μαρτίου του 2020 που ξεκίνησε η πρώτη αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας, τα δημοτικά σχολεία είναι περίπου 4,5 μήνες κλειστά (τα γυμνάσια και λύκεια περισσότερους). Από τότε έχουν εξαγγελθεί από την πολιτεία μέτρα για να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που είχαν καταγραφεί. Δυστυχώς τα μέτρα μόνο εξαγγέλθηκαν, εύκολο πράγμα η εξαγγελία, και δεν υλοποιήθηκαν, τουλάχιστον έως και σήμερα! Συγκεκριμένα:
 α. είχε παρουσιαστεί με τυμπανοκρουσίες, το πρόγραμμα με το voucher (200 ευρώ) για την αγορά tablet από ευάλωτες οικογένειες. Το πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Σήμερα μάθαμε ότι για Μάρτιο οδεύει η πρεμιέρα του προγράμματος διάθεσης voucher ύψους 200 ευρώ για αγορά υπολογιστών, ταμπλετ ή λαπτοπ. 
β. τα tablet στα σχολεία, για τα οποία έχουν μιλήσει κατά καιρούς πολλοί αξιωματούχοι, και έχουν αφιερωθεί σελίδες αναρτήσεων από τα ΜΜΕ δεν ήρθαν ακόμα στα σχολεία. Σε σχολεία της δευτεροβάθμιας έχουν δοθεί κάποιες συσκευές. Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και ιδίως της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά δεν έχει δοθεί καμία συσκευή. Συσκευές σε πολλούς δήμους έχουν δώσει οι σχολικές επιτροπές και οι σύλλογοι γονέων! 
Πατώντας  εδώ  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με τα άλλα 2 "θα", που αναρτήθηκε στο μπλογκ drapetsini με τον τίτλο "Αν και διανύουμε το "τελευταίο μίλι" ακόμα να έρθουν τα tablet στα σχολεία". 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 10:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση