Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 16:20

Συνάντηση του Δημάρχου Χρ.Βρεττάκου με τους βουλευτές της Β'Πειραιά για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας και το πρόβλημα της μελισσανιδίλας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker48Σ.Δ: Είναι μία καλή επιλογή εκ μέρους του Δημάρχου η πίεση που ασκεί προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε ευκαιρία με στόχο την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου με το κατάλληλο ιατρικό, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό έτσι ώστε να αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν. Είναι προφανές πως μετά τη συνάντηση το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών της Β' Πειραιά. Απ'αυτούς αναμένουμε να πιέσουν ασφυκτικά την κυβέρνηση - πεπόνι+μαχαίρι - έτσι ώστε να προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί η επόμενη κίνηση του δημάρχου αν δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ και πριν την πίεση που μπορεί να ασκήσει ο λαϊκός παράγοντας, που είναι μία συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ.Κικίλια. 

Ως προς το άλλο θέμα που καίει την ευρύτερη περιοχή του Δ.Πειραιά εδώ και έξ χρόνια, το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και προπάντων της μελισσανιδίλας, ο δήμαρχος σωστά έπραξε και τόνισε πάλι στους βουλευτές την αναγκαιότητα να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που ψήφισε ομόφωνα το Δημ.Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας τον Ιούνιο του '20 και αφορά στην απομάκρυνση των ρυπογόνων πηγών από την πόλη και να υπερψηφιστεί απ'αυτήν.  

Να σημειώσουμε, για να ξέρουμε που πατάμε και που πάμε, ότι τα μικρά κόμματα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, αλλά από τη στιγμή που δεν υποστηρίχτηκε η τροπολογία από τα δύο μεγάλα κόμματα, δεν πέρασε. Όσοι παρακολουθούν το θέμα αυτό γνωρίζουν ότι η μεν Ν.Δ τηρεί σιγή ιχθύος, ο δε ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά θα εργαστεί για την την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την οριστική απομάκρυνση των εταιρειών πετρελαιοειδών, με την θέσπιση χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της διαδικασίας οριστικής μετεγκατάστασης τους από τον οικιστικό ιστό των Δήμων. 

Αυτό που έχουμε καταλάβει είναι πως σίγουρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πειστεί ότι η τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα κι αυτό διότι προσκρούει σε ένα νόμο του 2005 που η απομάκρυνση επικίνδυνων βιομηχανικών μονάδων είναι δυνατή αν μετεγκατασταθούν στον ίδιο ή σε όμορο δήμο. 

Να επισημάνουμε τέλος για όλους τους ενδιαφερόμενους και προπάντων για τους κατοίκους που υποφέρουν από την μελισσανιδίλα ότι η συγκεκριμένη τροπολογία παραδόθηκε από το δήμο στα κόμματα μες το καλοκαίρι και έχουν περάσει από τότε εφτά μήνες. Καλό είναι για όλους ανεξαιρέτως να μην περάσουν εφτά χρόνια μέχρι να κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα την υπέρ των κατοίκων κίνησή τους. Έχει και η υπομονή τα όρια της.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές της Β’ Πειραιώς, Μαρκόπουλο Δημήτρη (ΝΔ), Κασιμάτη Νίνα (ΣΥΡΙΖΑ), Αλεξιάδη Τρύφων (ΣΥΡΙΖΑ), Μπακαδήμα Φωτεινή (ΜέΡΑ 25). Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι των βουλευτών Β’ Πειραιά, Ιωάννη Τραγάκη (Ν.Δ) και Γιάννη Ραγκούση ( ΣΥΡΙΖΑ).

Θέμα της συνάντησης η λήψη πρωτοβουλιών για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η οποία είναι καθοριστική για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για την υγειονομική θωράκιση της πόλης. Παράλληλα, έγινε ομόφωνα δεκτή η άποψη για 24ωρη λειτουργία του νέου Κέντρου Υγείας καθώς και η διατήρηση και η ενίσχυση των υπολοίπων δομών υγείας της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν ότι το προσεχές διάστημα θα επιδιώξουν κοινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη όπου θα τεθούν τα παραπάνω ζητήματα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος έθεσε στη συζήτηση την επίμαχη τροπολογία σχετικά με την απομάκρυνση των ρυπογόνων, βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση, τονίζοντας την αναγκαιότητα για άμεση εισαγωγή και υπερψήφιση της τροπολογίας από το Κοινοβούλιο, όπως αυτή κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 11:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση