Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 15:41

Πρόκληση απέναντι στην κοινωνία η αγωγή που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα για τα Λιπάσματα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker53Σ.Δ. Η αναφορά του Δελτίου Τύπου στην διαμορφωμένη έκταση ως χώρος αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου αφορά στα 86 παραλιακά στρέμματα που ανήκαν στον ΟΛΠ και παραχωρήθηκε το 2016 η χρήση τους για 50 χρόνια στο δήμο. Η πρόταση για την απαλλοτρίωση των 220 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου έγινε τον Μάιο του 2019, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, με αντίτιμο το ποσόν των 11εκ.€  Η πληροφόρηση που είχαμε έλεγε πως η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της Εθνικής θα έβγαινε τον Ιανουάριο του 2021. Τώρα μάθαμε από την ανακοίνωση του Δήμου ότι πρόσφατα κατέθεσε και αγωγή η Εθνική. Επειδή θεωρήσαμε ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου σε κάποια σημεία είναι κάπως θολό, κάναμε τις στοιχειώδεις διευκρινήσεις. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Η  Εθνική Τράπεζα κατέθεσε προσφάτως αγωγή σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της οποίας αξιώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.400.000€ (για τα 220 στρέμματα) με αφορμή τη θέσπιση της αλλαγής των χρήσεων γης στο χώρο των Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε με το νόμο 4342/2015.

Αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι για πάνω από 20 χρόνια η 

Εθνική Τράπεζα έχει εγκαταλείψει πλήρως τον χώρο

που της ανήκει, δεν έχει δείξει ποτέ κανένα πραγματικό ενδιαφέρον και δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως

παρέμβαση ακόμη κι όταν η γνωστή βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων είχε πάρει άδεια λειτουργίας προσθέτοντας

μια ακόμη οχλούσα δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. 

Αντιθέτως, κι αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα, η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε από τη στιγμή που άρχισαν οι διαδικασίες αναβάθμισης του χώρου της παραλίας των Λιπασμάτων και κλιμακώθηκε με την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε.  

Τα Λιπάσματα που με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης χαρακτηρίστηκαν ως υπερτοπικό μητροπολιτικό πάρκο, αποτελούν μια τεράστια ανάσα αξιοπρέπειας για τους κατοίκους μιας πλήρους επιβαρυμένης περιοχής, με ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες, με ελάχιστους χώρους πρασίνου κι ένα λιμάνι που συνεχώς διογκώνεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πάνω από 150.000 πολίτες επισκέφθηκαν το χώρο των Λιπασμάτων μέσα σ' ένα μόλις χρόνο, καταδεικνύοντας όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης αυτού του πάρκου αλλά ακόμη περισσότερων τέτοιων χώρων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. 

Για τη Δημοτική Αρχή η απόδοση των Λιπασμάτων στην κοινωνία, αποτέλεσε επιβεβλημένο καθήκον προς τους κατοίκους του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που για χρόνια στερήθηκαν την ελεύθερη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα κατορθώσαμε να μετατρέψουμε την παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων σε χώρο βιώσιμης ανάπτυξης, ήπιας αναψυχής, πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και υγείας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη να αλλάξει σελίδα.

Καθιστούμε σαφές προς όλους ότι ούτε εκφοβιζόμαστε, ούτε υποτασσόμαστε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός ο χώρος ανήκει στους κατοίκους του και δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει. Το κακό για την Εθνική Τράπεζα είναι ότι τώρα πια το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 20:12

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση