Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:51

Το ποιήμα της που διάβασε η 22χρονη αφροαμερικανή Αμάντα Γκόρμαν στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

amandaΑργυρώ Μποζάνη. Η λεπτή κοπέλα με το κίτρινο παλτό, την κόκκινη στέκα στα μαλλιά και τα λεπτά χέρια που κινούνταν σαν πουλιά και σαν κύματα, η 22χρονη Αμάντα Γκόρμαν έγινε η νεότερη ποιήτρια που απήγγειλε σε ορκωμοσία προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα μεταμορφώσουμε αυτόν τον τραυματισμένο κόσμο σε έναν άλλο, θαυμάσιο».

«Υπάρχει πάντα το φως εάν είμαστε αρκετοί τολμηροί να το δούμε. Εάν μονάχα ήμασταν αρκετά θαρραλέοι να βρεθούμε μέσα σε αυτό», γράφει το ποίημά της (  bovary.gr  όλο το ποίημα)

Τιμημένη με το πρώτο βραβείο νέου ποιητή της χώρας της, ένα εθνικό πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεται η Urban Word NYC σε συνδυασμό με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η Αμάντα Γκόρμαν, ακτιβίστρια με έργο που επικεντρώνεται σε ζητήματα καταπίεσης, φεμινισμού, φυλής και φύλου, περιθωριοποίησης, καθώς και της αφρικανικής διασποράς, ονειρεύεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2036, όταν το όριο της ηλικίας της επιτρέψει να θέσει υποψηφιότητα. 

Ακολουθώντας τα βήματα του Ρόμπερτ Φροστ και της Μάγια Αγγέλου, η νεαρή ποιήτρια – η έκτη που απαγγέλει ποίημα σε προεδρική ορκωμοσία-, γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1998 στο Λος Άντζελες.

Εδώ  το βίντεο με την απαγγελία του ποιήματος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 11:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση