Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 08:45

Για το μισό λάθος μας ολόκληρη η συγγνώμη μας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

arkas1Δύο μέιλ έχω. Το ένα, ας το πούμε Α, είναι το προσωπικό μου. Το άλλο, το Β, είναι το μέιλ της Σταγόνας, υπάρχει μάλιστα και στην αρχική της σελίδα. Τα 9,5 στα δέκα μέιλ μου πάνε κι έρχονται μέσω του Α. Και το 0,5 μέσω του Β. Γι'αυτό σπανίως μπαίνω στο Β. Ώσπου έγινε η στραβή και αποδείχθηκε κακώς. Κακώς, διότι πέρα από τη στραβή είναι το μέιλ της Σταγόνας και όποιος άγνωστος επισκέπτης της θέλει να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές της μέσω του Β μπορεί να το πετύχει.

Το συμβάν. Στην ενημέρωση/ξενάγηση στο νέο Κέντρο Υγείας που έγινε το Σάββατο 16.1 από τη Δημ.Αρχή σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημοσιογράφους που δρουν σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα και Πειραιά δεν παρευρεθήκαμε διότι δεν προσκαλεθήκαμε. Αυτό ήταν η αιτία για να γράψουμε το άρθρο  Ενημέρωση και ξενάγηση στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου και η μη πρόσκληση της Σταγόνας, με τις απαραίτητες προεκτάσεις.  

Χθες 18.1, ενημερωθήκαμε από το δήμαρχο πως προσκαλέστηκε και η Σταγόνα στην ξενάγηση όπως και όλοι οι άλλοι. Με ένα μέιλ που στάλθηκε στο Β. Και όντως μπήκα κι αποδείχθηκε ότι έτσι έγινε.

Η προϊστορία, δηλαδή το ελαφρυντικό μου κύριε δικαστά. Από το 2014 που ανέλαβε τη Δημ.Αρχή ο Χρ.Βρεττάκος συστηματικά όλα τα κείμενα που δημοσιοποιούσε ο δήμος τα εύρισκα στο μέιλ Α. Πολλά απ'αυτά τα αναρτούσα στη Σταγόνα και σχεδόν όλα ασχολίαστα. Και ο δήμος και η Σταγόνα πιστεύω ότι κάναμε ως προς το θέμα της ενημέρωσης αυτό που οφείλουμε να κάνουμε.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του '20. Από τότε σταμάτησαν να φτάνουν στο Α τα μέιλ του δήμου. Ως προς την ενημέρωση πρόβλημα δεν υπήρξε, μιας και στον ιστότοπο του δήμου εύρισκα τις δημοσιοποιήσεις του και γι'αυτό δεν το έκανα θέμα. Θέμα το έκανα όταν δεν έλαβα την πρόσκληση για την ξενάγηση.

Με λίγα λόγια. Για έξι χρόνια ο δήμος στέλνει συστηματικά στο Α τα κείμενά του. Στα μέσα του Οκτωβρίου σταματάει, ποιος ξέρει γιατί. Και σήμερα ανακαλύψαμε ότι από τις 21 του Δεκεμβρίου ξαναρχίζει να στέλνει τα μέιλ του αλλά στο Β, πάλι ποιος ξέρει γιατί. Όπως πληροφορήθηκα σήμερα τότε περίπου ανέλαβε ένας άλλος υπάλληλος για να αποστέλνει/παραλαμβάνει όλα τα μέιλ του δήμου. 

Δίκαιε Αριστείδη είσαι εδώ; Μετά από σύσκεψη με τον εαυτό μου κατέληξα στο ότι το μισό λάθος είναι δικό μου, αλλά για το καλό όλων μας όλη η συγγνώμη είναι δική μου. Να τονίσουμε όμως ότι το άλλο μισό λάθος είναι του δήμου διότι άλλαξε μέιλ αποστολής δίχως να με ειδοποιήσει και που να μύριζα τα νύχια μου δεν θα φωτιζόμουν αφού για δύο μήνες είχα να λάβω γράμμα τους. Τέλος ένα θετικό πρόσημο αυθόρμητα το βάζω στο δήμαρχο που επικοινώνησε μαζί μου για να με πληροφορήσει ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός κι ότι προσκαλέστηκα κανονικά. Τον ευχαριστώ. 

Το προηγούμενο άρθρο για την μη πρόσκληση κλείνει ως εξής: Αλλά και ακόμα παρά πέρα, να ανεβάσει τον πήχη (η Δημ.Αρχή) και να αντιμετωπίσει τις κριτικές ως μία πρόκληση για να βελτιωθεί, πάντα φυσικά με την παραδοχή πως κανείς σ'αυτόν τον κόσμο δεν είναι αλάθητος και όσα αποφασίζει και πράττει είναι πάντα τα σωστά. Ούτε φυσικά οι σχολιάζοντες και οι κρίνοντες. Για το συμφέρον όλων μας αναμένουμε τα καλύτερα.

Μου φαίνεται ταιριαστό έτσι να κλείσει κι αυτό το άρθρο και πιο πολύ ως μία υπενθύμιση προς τον εαυτό μας των αυτονόητων. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 23:11
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 19-01-2021 22:44
Κι εγώ οργισμένα κατηγόρησα τη Δημοτική Αρχή στο fb. Ζητάω συγνώμη, τα παίρνω όλα πίσω και αποσύρω την ανάρτηση.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση