Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 08:26

Καλό θα κάνει η κήρυξη και μιας και δυο και χίλιων δυο Μαύρων Ημερών στον Πειραιά, θα λυθεί όμως έτσι το θέμα της μελισσανιδίλας;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

msΟ επικεφαλής της Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας " Η δική μας πόλη " Γιώργος Τσιρίδης ανάρτησε αυτές τις μέρες δύο κείμενα (στο τέλος του άρθρου οι σύνδεσμοί τους), στα οποία εξιστορεί την μεθόδευση για την εγκατάσταση της Oil One στην Δραπετσώνα και ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρυχθεί Μαύρη Μέρα για τον Πειραιά η 21η Ιανουαρίου, ημερομηνία που το 2015 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει να λειτουργεί η Oil One.

Λίγα στοιχεία για όσους αναγνώστες δεν έχουν υπόψη τους τα βασικά: Ως γνωστόν η Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη, είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που επιτελεί μια βασική εργασία. Μαζεύει τα απόβλητα  πλοίων που αράζουν σε ελληνικά λιμάνια και τα επεξεργάζεται. Για την εργασία αυτή έχουν συμφωνήσει όλες οι παραθαλάσσιες χώρες του κόσμου. Το πρόβλημα με την Oil One είναι ότι εκπέμπει στην ατμόσφαιρα διάφορους αέριους ρύπους που προκαλούν μια έντονη δυσοσμία την οποία την αισθάνονται οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Πειραιά και του Περάματος, ανάλογα της φοράς των ανέμων κάθε φορά που προβαίνει σε εκτόνωση των αερίων της επεξεργασίας η εταιρεία. Αυτό όμως που είναι επικίνδυνο και που σίγουρα προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων, είναι πως ανάμεσα στους ρύπους υπάρχει και το καρκινογόνο βενζόλιο, όπου η κύρια πηγή του σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Δημόκριτου είναι η Oil One. 

Σε όλα όσα ιστορικά αναφέρει ο Γ.Τσιρίδης ουσιαστικές αντιρρήσεις δεν έχω. Θεωρώ όμως απαραίτητο να τονίσω δυο τρία πράματα. Ένα από αυτά είναι πως η εξιστόρηση αφαιρεί ένα ουσιαστικό στοιχείο από τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εγκατάσταση της Oil One και στην επιλογή των όρων λειτουργίας της. Το στοιχείο αυτό είναι η κομματική ένταξή τους. Κάτι που για έναν κόσμο έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και τα πρόσωπα αυτά κινούντο σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους μέσα στους οποίους σμίλευαν το πολιτικό ποιόν τους και συνδιαμόρφωναν τις επιλογές του πολιτικού χώρου τον οποίον εξέφραζαν. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν, γι'αυτούς που ουσιαστικά μας έσκαψαν τον τάφο κατσικώνοντάς μας την Οil Οne. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου Γ. Μανιάτης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γ.Ανωμερίτη παρομοίως, το ίδιο και ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γ.Σγουρός και στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ κινείτο ο δημάρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λ. Τζανής. Ο μόνος τεχνοκράτης σ'αυτήν την αλυσίδα των ορατών πρωταγωνιστών ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου που αυτόν επέλεξαν να υπογράψει στις 21 Ιανουαρίου του 2015, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, την τελική άδεια λειτουργίας της Oil One.

Αυτό που έχει αρνητικά μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας αποφάσισαν ένας επιχειρηματίας όχι μόνο να κερδίζει εις βάρος της υγείας χιλιάδων ανθρώπων αλλά όπως εκτιμούμε πολλά περισσότερα από όσα κερδίζουν οι ομόλογοί του επιχειρηματίες σε άλλες χώρες. Κι αυτό διότι, τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές χώρες, που μονάδες σαν την Oil One δεν προκαλούν δυσοσμία και δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα με επικίνδυνους ρύπους αφού και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι σύγχρονη και οικολογική, όπως και οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας τους που προφανώς θα είναι σαφώς πιο αυστηροί, πράμα που σημαίνει ότι η κατασκευή τους στοίχισε ακριβότερα. Ας κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία ως σημαντικά για τους αυριανούς αγώνες μας στην περίπτωση που εκτιμήσουμε και συμφωνήσουμε ότι πέσαμε σε τοίχο και αναζητούμε μία διέξοδο. Τότε αναγκαστικά θα συζητήσουμε την αλλαγή τους αιτήματος της μετεγκατάστασης με αυτό της μη εκπομπής ρυπογόνων αερίων στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν όπως τουλάχιστον συμβαίνει στην Δ. Ευρώπη. 

Μια καλή ιδέα, ε; Σε όλους αυτούς τους πολιτικούς και σύμφωνα με την αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" δίκαιο δεν είναι να τους επιβληθεί να ζήσουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή της Δραπετσώνας για να καταλάβουν τι εστί μολυσμένο βερίκοκο, να ζουν μέχρι επιτέλους να ξεμπερδέψουμε με την μελισσανιδίλα;  Να σημειώσουμε επίσης πως και ο εξιστορών αυτήν την ιστορία Γ.Τσιρίδης από την εποχή του Σημίτη μέχρι και το '12 στον χώρο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ενεργά και μετά το ΄12 πέρασε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως επίσης συμμετείχε ενεργά στις αντιδράσεις εναντίον του Μελισσανίδη από την αρχή που ξεκίνησε την αγορά της Μόμπιλ. 

Οι άλλοι τώρα, οι αριστεροί που τους ψήφισα και που αναμέναμε να λύσουν το πρόβλημα της μελισσανιδίλας, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησαν αλλά κάρφωσαν κι άλλα καρφιά στο φέρετρό μας. Μιλάμε για τα δίδυμα στο αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Σκουρλέτης - Τσιρώνης και Σταθάκης - Φάμελλος. Το θέμα είναι για πόσο χρόνο ακόμα μπορούμε να ελπίζουμε πριν μας διαλύσει εντελώς η απάθεια - ηττοπάθεια και της οποίας τα πρώτα σημάδια είναι ορατά; 

Εμείς που θεωρούμε ότι όντως υπάρχει λύση στο πρόβλημα της μελισσανιδίλας, μια πρόταση που πιστεύουμε ότι μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο πέφτει στις πλάτες των οργανωμένων και δραστήριων μελών των τοπικών οργανώσεων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, Κερατσινίου Δραπετσώνας, όπως φυσικά και στους βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά. Όλοι αυτοί θέλουμε να ελπίζουμε έστω και μεταφυσικά, να αποφασίσουν κάποια στιγμή να ξεκινήσουν να πιέζουν τόσο ασφυκτικά τις ηγεσίες των κομμάτων τους ώστε να τις εξαναγκάσουν να λύσουν το πρόβλημα της μελισσανιδίλας. Ιδού αγαπητοί μου η Ρόδος ιδού και το πήδημα, προπάντων για όσους ζουν σ'αυτές τις περιοχές και τους ταιριάζει να κάνουν τα λόγια τους πράξεις. 

Το τελευταίο θέμα που θα σχολιάσουμε είναι η πρόταση που θα κάνει ο Γ.Τσιρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να κηρυχθεί η 21η Ιανουαρίου Μαύρη Μέρα για τον Πειραιά. Προφανώς είναι μία καλή πρόταση. Και ίσως για κάποια χρόνια θα αποτελεί μία ευκαιρία να ακούγεται το πρόβλημα της μελισσανιδίλας σε ένα ευρύτερο ακροατήριο πέρα από τον κόσμο που υποφέρει απ' αυτήν. 

Στον δικό μας κόσμο και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράματα μέχρι τώρα, ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να δουλέψει υπέρ μας είναι αυτοί που ζουν κι εργάζονται στις περιοχές που πλήττονται από την μελισσανιδίλα. Είναι η μαζική συμμετοχή του κόσμου σε έναν αγώνα διαρκή που δεν θα αφήνει τους αρμόδιους σε χλωρό κλαρί. Και είναι πρόβλημα η μαζικότητα για όσους παρακολουθούν τα πράματα από κοντά,  διότι ελάχιστοι από όσους φθείρει καθημερινά την υγεία τους η μελισσανιδίλα έχουν κατέβει σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, με εξαίρεση την πρώτη διαδήλωση που αρκετοί κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν. Μόνο που τότε η δημ.αρχή και η αντιπεριφέρεια Πειραιά, παρόλο που είχαν το σωστό αίτημα δεν είχαν επεξεργασμένη στρατηγική για το με ποιες θεσμικές διαδικασίες θα λυθεί υπέρ μας το πρόβλημα. 

Το θέμα μας λοιπόν είναι η μαζικότητα. Και μακάρι η κήρυξη όχι μόνο μιας αλλά πολλών Μαύρων Ημερών στον Πειραιά να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μία άλλη διέξοδος είναι μία πρόταση που την έχω αναρτήσει στην Σταγόνα και λέει με λίγα λόγια τα εξής: Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πιστεύουν ότι αποφασιστικής σημασίας για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας είναι η μαζική συμμετοχή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, θα πρέπει να δουλέψουν συστηματικά και εξαντλητικά το θέμα κι αυτό διότι ο κόσμος και όχι μόνο εξ αιτίας της πανδημίας, έχει αλλάξει και δεν υπάρχει το αυτονόητο της συλλογικής συμμετοχής και της πίστης στις νίκες που κερδίζονται με τους αγώνες,

Δεν θα πρέπει λοιπόν, αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα και να είναι συνεπείς με τις ιδέες τους, όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, να αρχίσουν να βγαίνουν οργανωμένα και όλοι μαζί στις γειτονιές Κερατσινίου και Δραπετσώνας για να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο με στοιχεία, με επιχειρήματα και με σχέδια για να συμμετάσχει σε τοπικές ομάδες; Αυτές οι υπό δημιουργία εκατοντάδες ομάδες αν δεν πάρουν υπευθύνη τους τον διαρκή και σκληρό αυτόν δύσκολο αγώνα λύση δεν βλέπω. Όλα τα άλλα, δηλαδή οι καμπάνιες ενημέρωσης, οι αφίσες, τα βίντεο, οι Μαύρες Μέρες, οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.λπ βοηθούν στο να διαμορφωθεί ένα κλίμα, αλλά πιστεύω ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι η δια ζώσης επαφή των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, αρχής γενομένης από το δήμαρχο, για να φτιάξουν εξ αρχής τους δεσμούς τους με τους δημότες. Διαφορετικά, ίσως περάσουν χρόνια και ζαμάνια μέχρι να δούμε Άσπρη Μέρα

Μαύρη Μέρα η 21η Ιανουαρίου για τον Πειραιά  του Γ.Τσιρίδη

Ανακήρυξη "Μαύρης Μέρας" για τον Πειραιά  του Γ.Τσιρίδη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 15:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 22-01-2021 10:03
Παραθέτοντας Γιώργος Θ. Τσιρίδης:
Μανώλη,
από αυτά που γράφεις (Σεβέζο κτλ) καταλαβαίνω ότι τα έχεις πληροφορηθεί λάθος εντελώς... Απλά, βάλε το δικό σου μυαλό να λειτουργήσει και μην παίρνεις μασημένη τροφή. ...

Επιμένεις ότι η "μασημένη τροφή" που μου δίνουν "οι άλλοι" δεν είναι το ίδιο θρεπτική με αυτήν που μου δίνεις εσύ.
Δοκίμασα και δεν...
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 20-01-2021 15:11
Παραθέτοντας Ιγνατιάδης Λάκης:
Τα μη σκόπιμα λάθη διορθώθηκαν. Αποκαταστάθηκε η αλήθεια. Τώρα όλα είναι άψογα.

ΟΚ
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 20-01-2021 14:57
Μανώλη,
από αυτά που γράφεις (Σεβέζο κτλ) καταλαβαίνω ότι τα έχεις πληροφορηθεί λάθος εντελώς. Αυτές είναι οι δικαιολογίες της διοίκησης.
Όλα είναι έτσι όπως τα έχω γράψει.
Μελέτησέ τα καλύτερα. Φυσικά γι αυτό σου έγραψα ότι απάντησα ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ. Όχι για σένα αλλά για εκείνους τους "αλάνθαστους" που δεν εννοούν να παραδεχτούν το λάθος, την παράλειψη.
Όμως, αυτός ο διάλογος δεν έχει νόημα, κανείς που διαβάζει δεν θα καταλαβαίνει τίποτε. Απλά, βάλε το δικό σου μυαλό να λειτουργήσει και μην παίρνεις μασημένη τροφή. Ο Νόμος του 2005 λέει στην μια παράγραφο ότι φεύγει σε 12 χρόνια μετά την αλλαγή χρήσης (κι αυτό ο Σταθάκης το έκανε 20) και σε άλλο άρθρο πιο κάτω λέει ότι όταν φτάσει η ώρα (σε 12 ή 20 χρόνια) να φύγει τότε πρέπει να έχει βρεθεί χώρος στον ίδιο ή γειτονικό δήμο. Αυτά περί Σεβέζο είναι φτηνές δικαιολογίες για να μην παραδεχτεί η νομική υπηρεσία και η διοίκηση που τα έχει καλά μαζί της το λάθος που έκαναν, την παράλειψη να ζητήσουμε τροποποίηση και του άλλου άρθρου του νόμου πέρα από εκείνο που το 12 το έκανε 20.
Η ουσία βρίσκεται αλλού. Να ορίσουμε μια μέρα που θα βοηθήσει την προώθηση των θέσεών μας και να πάρουμε αποφάσεις για χαρακτηρισμό της περιοχής ως περιοχής ανάπλασης.
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 19-01-2021 16:30
Παραθέτοντας Γιώργος Θ. Τσιρίδης:
Για τον Μανώλη Γλαμπεδάκη

Τα ίδια που βλέπω εδώ τα έχεις γράψει σε διάφορα προφίλ στο Φεισμπουκ και σου απάντησα καταλυτικά.
Μανώλη...

...Ε, δεν γίνεται έτσι κουβέντα.

Το "απάντησα καταλυτικά" με συγκλόνισε. Απέκρυψες ότι η παραμονή της oilone βρίσκεται σε αβεβαιότητα εξαιτίας του Σταθάκη, αμέσως προηγουμένως ήταν βέβαιη η απομάκρυνση της, θολώνεις τα νερά γράφοντας ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα έφευγε εξαιτίας του νόμου του 2005 αποκρύπτοντας ότι οι επιχειρήσεις "οδηγίας SEVEZO" δεν καλύπτονταν απ αυτόν τον νόμο αλλά τις περιέλαβε ο Σταθάκης και προσπάθησες να (μας) πείσεις ότι για όλα φταίνε "οι άλλοι" εξυπηρετώντας δικές σου σκοπιμότητες. Γνωρίζεις ως πολιτικό ον ότι μια "ενδεικτική ημερομηνία" αν δεν παραγράφει τουλάχιστον υποβαθμίζει άλλα εξίσου σημαντικά γεγονότα και θέλεις όλοι μαζί να καβαλήσουμε το δικό σου συννεφάκι "γιατί οι δικοί μας απατεώνες είναι προτιμότεροι από τους απατεώνες των άλλων". Ε, δεν γίνεται. Ανάμεσα στην αλήθεια και την δική αου αλήθεια, θα προτιμήσω την σκέτη.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 19-01-2021 15:12
Τα μη σκόπιμα λάθη διορθώθηκαν. Αποκαταστάθηκε η αλήθεια. Τώρα όλα είναι άψογα.
Παράθεση
0 # Γιλωργος Θ. Τσιρίδης 19-01-2021 10:28
Λάκη, Σταγόνα

Περίμενα μιαν άμεση διόρθωση των πολιτικών κρίσεων που μου αποδώσατε και δεν την είδα. Περιμένω μια έστω καθυστερημένη. Περιμένω όμως.

Πρώτα, με βάλατε στο ΠαΣοΚ την περίοδο 2011-2015 που είχα δημόσια και με εμφανή τρόπο διαφοροποιηθεί με γραπτά μου και χιλιάδες ημέηλ και αναρτήσεις στο μπλογκ και στο Φ/Μ. Όλα αυτά τα ημέηλ πήγαν και στον Λάκη. Επίσης ήταν σε όλους (και σε εσάς αλλά ... το ξεχάσατε;) πασίγνωστη η δράση μου με την συνεχή παρουσία μου σε ΟΛΕΣ τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις, από την πλατεία και την ΕΡΤ ως τις πορείες κτλ.. Και το καλό είναι ότι όλα αυτά τα έγραφα στο μπλογκ μου (το οποίο εκεί είναι ακόμα αψευδή μάρτυς) και τα έστελνα με ημέηλ σε όλους. Η διαφωνία μου με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με είχε φέρει στο σημείο να κοροϊδεύω (φιλικά πάντα αφού όλοι μου οι φίλοι εκεί είχαν πάει) την Δημαρ του Κουβέλη στην οποία είχατε όλοι προσχωρήσει. Θα θυμάσαι το "Δημάρι"... Φιλικά το έκανα μέχρι που μου είπαν ότι τους ενοχλεί. Θεωρούσα την Δημάρ σαν πολύ σοφτ αντίδραση σε όσα μας συνέβαιναν και φυσικά στήριζα τον Σύριζα.

Κατόπιν όμως κάνατε κάτι πολύ πιο αποκρουστικό. Γράψατε για μένα:
«Πάντως δημόσιες αντιδράσεις του στις φάσεις που πάρθηκαν οι σημαντικές αποφάσεις και πριν το '15 και μετά, δεν θυμόμαστε να υπέπεσαν στην αντίληψή μας.»
Δεν ήμουν πρωτεργάτης της υπογραφής προσφυγής στο ΣτΕ για τον νόμο Μανιάτη; Δεν ήμουν ο πρώτος που κατήγγειλε δημόσια τέλη του 2012 ότι ο Μελισσανίδης αγοράζει την ΒΡ και θα θάψει την ανάπλαση; Δεν όφειλες να γνωρίζεις την δράση μου στο δημοτικό συμβούλιο αφού είσαι μέσο και μάλιστα σε νοιάζει ο τόπος σου; Ξέρεις κανέναν -έστω έναν- που να διαμαρτυρήθηκε περισσότερο από εμένα την περίοδο 2012-14 για όσα συμβαίνουν στον χώρο της ανάπλασης; Δεν αντέδρασα σε όσα ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ παρά πολλά χρόνια αργότερα, και δεν τα έμαθα γιατί μας τα έκρυβαν. Σε ό,τι υπήρξε φανερό ή ό,τι αποκαλύψα εγώ, αντέδρασα και μάλιστα ήμουν πολύ μόνος. Η "Μελισανιδίλα" ήταν μια ανακάλυψη της σταγόνας μετά το 2015 αν θυμάμαι καλά. Από τα τέλη του 2014 όμως που είχαμε φωνάξει τον Λάκη στην "Πρωτοβουλία για την δική μας Ανάπλαση" (στο δημαρχείο) άρχισε να απασχολεί το θέμα και την σταγόνα.

Με εξοργίζουν τα δύο φοβερό ψέματα που εκπέμπει η σταγόνα για μένα και για την πολιτική μου θέση την περίοδο 2011-15 που είναι κρίσιμη για το θέμα και για την δράση μου στο διάστημα αυτό σε σχέση με την ανάπλαση και τις εξελίξεις στην περιοχή.
Λυπάμαι πολύ. Άλλη πίστευα πως ήταν η σχέση μας. Πέρα από την προσωπική φιλία, που την έγραψες, Λάκη (και το βλέπεις Σάκη, Σάκη και οι άλλοι) στα παλιά σου τα παπούτσια, είμαι ο πιο τακτικός σχολιαστής των στηλών σας, σέβομαι και υπερασπίζω το στυλ σας και, τελικά, γίνομαι το πρώτο θύμα μιας άθλιας ψευδολόγησης εκ μέρους σας.

Αναρωτιόμουν αν έπρεπε να απαντήσω. Το έχω ξαναδεί το έργο να εκτελείται εις βάρος μου και την δεκαετία του '90. Πολύ φοβάμαι ότι για να υποστηρίξετε αυτά που γράψατε και να μην παραδεχθείτε απλά και ξεκάθαρα το λάθος, θα συνεχίσετε με νέα "λάθη" που θα με εξοργίζουν και θα με στείλουν απέναντι. Ελπίζω να μην συμβεί και να έχουμε μια γρήγορη και ξεκάθαρη διόρθωση. Αναμένω.
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 18-01-2021 20:53
Για τον Μανώλη Γλαμπεδάκη

Τα ίδια που βλέπω εδώ τα έχεις γράψει σε διάφορα προφίλ στο Φεισμπουκ και σου απάντησα καταλυτικά.
Μανώλη,
Στο θέμα αυτό δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Λυπάμαι αν δεν το βλέπεις ή αν το βλέπεις αλλά παρά ταύτα προτάσεις άλλες σκοπιμότητες.
Την μια μέρα μου έγραψες κατ' επανάληψη ότι συμφωνείς με την πρόταση της 21ης Ιανουαρίου αλλά δεν ήμουν δίκαιος στη μοιρασιά των ευθυνών της διαφθοράς. Το συμπλήρωσα την άλλη μέρα βάζοντας όλους τους υπεύθυνους κι εσύ πρότεινες ... δύο ημέρες γιορτής!!!
Ε, δεν γίνεται έτσι κουβέντα.
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 18-01-2021 20:46
Για τον συντάκτη Λάκη Ιγνατιάδη.

Λάκη,
κάνεις ένα πολύ ουσιαστικό λάθος για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Γράφω σε μπλογκ και παίρνεις όλες τις θέσεις και απόψεις μου. Έχω κατ' επανάληψη πει και γράψει ότι τον Ιούνιο του 2012 ψήφισα συνειδητά και φανερά Σύριζα. Μετείχα στις διαδηλώσεις και τις πλατείες το 2011-12 κι επομένως είχα ήδη φύγει από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα καθόμουν να απολογούμαι για το τι ψηφίζω και τι πιστεύω αν
1) δεν ήταν όλα τόσο γνωστά και καταγεγραμμένα και
2) δεν έλεγες με το "λάθος" σου ένα κεφαλαιώδες ψέμα ότι ανήκα στον χώρο εκείνο που οργάνωσε το έγκλημα μαζί με την ΝΔ.
Όχι Λάκη, δεν ήμουν στο ΠΑΣΟΚ όταν οργανώθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά η μετατροπή της ζώνης ανάπλασης σε ζώνη βιομηχανική με μια νέα βιομηχανία πάνω της.
Σε παρακαλώ να διορθώσεις άμεσα και αποτελεσματικά το ψέμα. Ψάξε (στο διαδίκτυο υπάρχουν όλα), ρώτα, μάθε και κάνε την αναγκαία διόρθωση.
Παράθεση
+1 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 18-01-2021 15:44
Η πρόταση για την καθιέρωση (αρνητικού) εορτασμού σ’ αυτή την ημερομηνία είναι κάπως προβληματική όσον αφορά στο αντικείμενο της μόλυνσης και θα εξηγήσω γιατί.
Είναι χρήσιμη σαν εφαρμογή άλλων συνθημάτων πχ «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», εγώ ας πούμε ξεχνάω και ξαφνικά μου έρχονται εκλάμψεις όπως τώρα γι αυτό βρίσκω πιο σωστό τσιτάτο που πρέπει να θυμόμαστε πάντα αν και είναι λακωνικό και λιγότερο σοφιστικέ, το «η εξουσία διαφθείρει».
Τα γεγονότα μέχρι τον Ιανουάριο 15 είναι όπως ακριβώς τα περιγράφει ο Γ.Τσιρίδης. Αν η συνέχεια ήταν ας πούμε γραμμική συνέπεια των προηγούμενων κυβερνητικών χειρισμών, τότε σίγουρα ο Ιανουάριος 15 θα ήταν κορωνίδα της πολιτικής διαφθοράς. Όμως δεν έμεινε μοναδική. Ο νόμος που συντάχθηκε από τον Λαφαζάνη και τελικά βγήκε από το συρτάρι και πέρασε από την βουλή από τον Σκουρλέτη, προέβλεπε διάρκεια ζωής για την oilone 7 χρόνων δηλαδή του χρόνου το 22 η εταιρεία θα κατέβαζε ρολά και όλος ο αγώνας της δεξιάς που δεν την ξεχνάμε θα πήγαινε στράφι και δεν θα χρειαζόταν να την θυμόμαστε εορταστικά.
Τότε εμφανίστηκε -μετά από 2 χρόνια- ο από μηχανής θεός Σταθάκης και μετέτρεψε την διάρκεια ζωής σε 20ετία δηλαδή μέχρι το 37, μάλιστα περιέλαβε στην τροπολογία του και τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην «οδηγία SEVEZO-ΙΙΙ» πριν καν κυρώσουμε την οδηγία, πρόκανε δηλαδή μη τυχόν και γίνει κάποια παρεξήγηση και αναστατωθεί ο Μελισσανίδης. Τι να πρωτογιορτάσουμε τι να θυμηθούμε λοιπόν.
Καλύτερα να ασχοληθούμε με την μαζική, διαπαραταξιακή, δυναμική ενημέρωση των συνδημοτών μας, κάτι που συνεχώς βαριέται να οργανώσει η δημοτική αρχή μας και ίσως είναι η ώρα να σκεφτούμε άλλους τρόπους οργάνωσης.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση