Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 18:06

Δελτίο Τύπου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κερατσινίου Δραπετσώνας για τις στο παραπέντε ενημερώσεις της Δημοτικής Αρχής

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laikh-sysp-keratsiniΧθες ενημερωθήκαμε με ηλεκτρονικό τρόπο (sms) στις 12.57 για έκτατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τις 14.00 στο γραφείου του Δημάρχου. Τα θέματα ήταν δύο.

«ΘΕΜΑ 1o: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ OIL ONE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

 ΘΕΜΑ 2o:.ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 90178), ΤΗΣ 08ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 (ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 3.615.000,00 € ΣΥΜΠΕΡ. Φ.Π.Α. 24%»

Τα εισηγητικά μόνο για το δεύτερο θέμα απεστάλησαν με ηλεκτρονικό τρόπο στις 13.42. Δημιουργούνται επομένως διάφορα ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων από την δημοτική αρχή.

 

Ιδιαίτερα για το πρώτο θέμα, ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την περιοχή και τις γενικότερες εξελίξεις, τους ανταγωνισμούς και τα σχέδια μονοπωλιακών ομίλων που μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας, χωρίς ενημέρωση, χωρίς εισηγητικό μία ώρα πριν την συνεδρίαση δείχνει το λιγότερο ότι η δημοτική αρχή θέλει να το περάσει στα ψιλά.

Τι γίνεται επομένως με την Oil One; Πότε θα φύγει; Τι ενέργειες κάνει η δημοτική αρχή (πέρα από αυτά που δεν έχει κάνει τόσα χρόνια) για να σταματήσει πια η κόλαση που ζούμε; Τι εξελίξεις υπάρχουν;

       

Και δευτερευόντως για ένα κατά την γνώμη μας τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί η δημοτική αρχή να ενημερώνει μια ώρα πριν την συνεδρίαση, χωρίς εισηγητικό σημείωμα, για ένα θέμα που προφανώς και οι καταληκτικές ημερομηνίες ήταν γνωστές καιρό πριν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 19:32

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 16-01-2021 05:24
Κάποια στιγμή νομίζω ότι θα βοηθήσει
αν η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου Δραπετσώνας μας πληροφορήσει για τις συγκεκριμένες κινήσεις που κρίνει αναγκαίες για να αντιμετωπίσουμε ως δήμος το μεγάλο πρόβλημα με την Oil One και την δηλητηριώδη μελισσανιδίλα της
Θα θέλαμε να μιλήσει ως αν να ήταν αυτή η δημοτική αρχή και εννοείται σ'αυτές τις συνθήκες όπου ένα σοβαρό δεδομένο είναι ότι ελάχιστοι είναι οι δημότες που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον της Oil One σε σχέση με τους πολλούς που υφίστανται την δυσοσμία.
Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά την υγεία πολύ κόσμου νομίζω ότι μία καλά επεξεργασμένη δέσμη ενεργειών θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον κοινό αγώνα μας.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση