Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 16:04

Επείγει μία συνάντηση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας με τον οικολόγο υφυπουργό Περιβάλλοντος κ.Αμυρά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

melissanidis3Τις περισσότερες μέρες τον τελευταίο μήνα φυσούσαν στον Πειραιά όλοι οι συνδυασμοί των δυτικών ανέμων.Αυτό σημαίνει ότι έκανε θραύση η μελισσανιδίλα στις περιοχές Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Περάματος και Πειραιά που βρίσκονται στα βόρεια των εγκαταστάσεων της Oil One. Μας φλόμωσε κανονικά κάνοντας τη ζωή μας κόλαση. Και τις μέρες που φυσούσαν βοριάδες κόλαση γινόντουσαν οι περιοχές που βρίσκονται στο νότιο φάσμα της Oil One.

Θα ξαναπούμε για ακόμα μια φορά πως το επικίνδυνο στοχείο αυτού του αέριου ρύπου δεν είναι τόσο η δυσοσμία που προκαλεί αλλά το κακό που προκαλεί στην υγεία όσων τον αναπνέουν βασικά εξ αιτίας της αυξημένης ποσότητας του καρκινογόνου βενζολίου που περιέχει. Και που η κύρια πηγή του βενζολίου στην ατμόσφαιρα είναι σύμφωνα με την μελέτη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ η Oil One. Όλα αυτά είναι γνωστά προπάντων στους κατοίκους των περιοχών που υποφέρουν εδώ και έξι χρόνια από αυτόν τον ρύπο. 

Το θέμα είναι αν θα ενημερωθούν ως οφείλουν για το ζήτημα της μελισσανιδίλας οι καθ'ύλην αρμόδιοι στην νέα κυβέρνηση, δηλαδή ο νέος υπουργός ΥΠΕΝ 47χρονος πολιτικός μηχανικός κ.Σκρέκας και ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος 53χρονος δημοσιογράφος κ.Γ.Αμυράς.

Δοθείσης ευκαιρίας όλοι οι πολιτικοί υποστηρίζουν πως το κράτος έχει συνέχεια, αλλά όταν πέφτει στο τραπέζι ένα από τα θέματα που καίνε λες και πέφτουν από τα σύννεφα. Με παρρησία όμως δηλώνουν κάθε φορά πως τάχιστα θα ενημερωθούν και θα πράξουν ότι είναι προς το συμφέρον του λαού.  

Σ'αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός ΠΕΝ κ.Χατζηδάκης και πέρασαν πολλοί μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του που αποφάσισε να προσεγγίσει το θέμα αυτό με την ανάθεση δύο μελετών μέσω σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης.

Η πρώτη μελέτη τελείωσε επί των ημερών του και το αποτέλεσμα ήταν πως οι έλεγχοι του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου πληρούσαν όλους τους όρους της συγκεκριμένης επιστημονικής έρευνας. Η δεύτερη, που συνίστατο σε ξανά μανά μετρήσεις των ρύπων της ατμόσφαιρας, κανονικά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται να ενημερώσει για τα αποτελέσματα τους θεσμικούς παράγοντες και τους δημότες της περιοχής, ή τέλος πάντων να μας ενημερώσει σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτές οι μετρήσεις. 

Οπότε το μπαλάκι πέφτει τώρα στα χέρια του κ. Σκρέκα. Και καιρός για χάσιμο σ'αυτό το θέμα που έχουν χαθεί πέντε χρόνια, δεν υπάρχει. 

Καλό είναι εδώ, να κάνουμε και μία αναφορά στον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά σε σχέση με το κύριο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας. Κι αυτό διότι για πολλά χρόνια έχει πάρει μέρος σε πρωτοβουλίες που είχαν στην καρδιά τους περιβαλλοντικά προβλήματα. Φαίνεται δηλαδή, ότι είναι ένας συμπολίτης μας που οι οικολογικές του ευαισθησίες έχουν καθορίσει αποφασιστικά την πολιτική του δράση. Γι'αυτό περιμένουμε ότι θα σκύψει με προσοχή στο πρόβλημα που βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και θα επιδιώξει πάση θυσία να τελειώνουμε επιτέλους με την μελισσανιδίλα, ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο όμως όλοι ξέρουμε ότι λύσεις υπάρχουν. 

Θεωρώ ότι μία καλή κίνηση γι αρχή είναι να ζητήσει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας μία συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατόν. Γι'αυτό να πάρει την πρωτοβουλία και να κανονίσει ένα ραντεβού που θα συμμετάσχει μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ορισθεί από το δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα της μελισσανιδίλας. Να ενημερωθεί λοιπόν ο υφυπουργός από επίσημα χείλη για το πρόβλημα και να μάθουμε κι εμείς ποια είναι η άποψή του, πως σκέφτεται να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα και πότε. 

Συμβουλή: Νομίζω ότι θα βοηθήσει αν η επιτροπή θέσει στο τραπέζι το συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι πεντέξι ακόμα που είναι μεν σημαντικά αλλά δεν επείγει η λύση τους. 

Ένα δεύτερο βήμα είναι όταν με το καλό επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες, να προσκαλεστεί ο κ. Αμυράς από το δήμο μας για να συμμετάσχει σε ένα διάλογο ενώπιον των δημοτών. Σε ένα διάλογο που ανάμεσα στα άλλα θα αξιολογηθούν και οι επιλογές που θα έχει κάνει μέχρι τότε. Να δούμε έτσι σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, να μάθουμε για τα επόμενα βήματα και να δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες για τη λύση αυτού του σημαντικότατου προβλήματος που είναι ντροπή που υπάρχει τον 21ο αιώνα. Κάπως έτσι οι καθαροί λογαριασμοί ακόμα και στις πολιτικές σχέσεις νομίζω ότι κάνουν τους καλούς φίλους. 

Να θυμίσουμε παρεμπιπτόντως την τροπολογία που το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει παραδώσει εδώ και μήνες στα κόμματα. Τροπολογία που ζητούσε να ψηφιστεί από τη Βουλή και έχει ως στόχο την εντός δύο ετών μετεγκατάσταση της Oil One. 

Σιγά σιγά έχω αρχίσει να πείθομε ότι τα δύο χρόνια θα περάσουν και αυτή η τροπολογία δεν θα μπει ποτέ σε ψηφοφορία στη Βουλή με πιθανότητες να υπερψηφιστεί. Όλοι το ξέρουμε πως για να ψηφιστεί  θα πρέπει να συμφωνήσουν, μ'αυτήν ή με κάποια παραλλαγή της, εκτός από τα μικρά κόμματα και τα δύο μεγάλα. Ποια; Αυτά που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της λειτουργίας της Oil One στην περιοχή της Δραπετσώνας από το 2015 και μάλιστα βάσει των πολύ αδύναμων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) και την από το 2017 κατ'αρχάς 20ετή λειτουργία της (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ). 

Όσο για τους βουλευτές της Α'και Β' Πειραιά και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο και κατά συνέπεια και τους ψηφοφόρους τους, ποια επιτέλους είναι η θέση τους και η θέση των κομμάτων τους για την τροπολογία; Αυτό που είναι άκρως ενοχλητικό είναι πως έχουν υιοθετήσει μία στάση που λες και δεν έχει παραδοθεί η συγκεκριμένη τροπολογία στα κόμματά τους. 

Επί του παρόντος αναμένουμε, ζητώντας για μια ακόμα φορά από το πολιτικό προσωπικό να πράξει τα δέοντα, ελπίζοντας πως έχουν επίγνωση ότι κάθε μέρα που περνάει η υγεία των ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται σ'αυτές τις περιοχές επιβαρύνεται. Κι ανάμεσα σ'αυτούς που ευθύνονται γι'αυτό το κακό σίγουρα είναι κι αυτοί.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 08:59
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Γεώργιος Θ. Τσιρίδης 10-01-2021 13:16
ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΔΕΙΤΕ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ
ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΤΟ ΠΑΕΙ
.
Τι άλλον να πες σ' έναν πολιτικό
Που σ' απαντάει με στίχο κριτικό
Με τον υπουργό ποδηλάτη τα βάζει
Πριν καν τον ακούσει τόνε δικάζει
Να μην του μιλήσουμε καθόλου μας λέει
Ρε μπας και βαριέται και γι αυτό μιξοκλαίει;
Θα παραδόθηκε φαίνεται στην απελπισία
Δεν τολμά και δεν έχει την ευθυκρισία
Ας του την πέσουμε λοιπόν εμείς
Γιατί αν δεν μιλήσει εδώ κανείς
Όλοι τον δρόμο του θ' ακολουθήσουν
Θα βαριούνται και θα τα παρατήσουν
Κι αντί να τους διώξουμε προτού μας φαν
Θα μας μείνει αμανάτι η Οιλουάν
Γι αυτό καλά κάναμε και του την είπαμε
Εμείς δεν είμαστε του είπαμε-ξείπαμε
Στο μέλλον να ξέρει πως στίχους αν γράφει
Το ηθικό να προσέχει κακό να μην πάθει
Να δει πως με τέτοια στιχάκια και ρίμες
Αγώνες δεν γίνονται μα παντομίμες
Εμείς θα μιλήσουμε με τον Αμυρά
Και θά 'ρθει στην πόλη μεγάλη χαρά
Κι εκείνος ας μείνει στη γκρίνια του μέσα
Να πάει να πνιγεί αν έχει λίγη μπέσα
Αν όμως πικρά το 'χει μετανιώσει
Θε' να του δώσουμε χαρά καμπόση
Και διατυπώνοντας την ευνοϊκή μας γνώμη
Θα του επιτρέψουμε να ζητήσει συγνώμη
Παράθεση
+1 # Ομάδα διαχείρησης Σταγόνας 10-01-2021 08:37
Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, πράμα που δυστυχώς θα είναι εις βάρος μας, ότι ο υφυπουργός Αμυράς θα συμπεριφερθεί σ'αυτό το κρισιμότατο για μας θέμα όπως κινήθηκαν μη λύνοντάς το όλοι οι πρώην υπουργοί για το Περιβάλλον μετά το 2015 και προπάντων οι ντούροι επαναστάτες. Δηλαδή και για να μην ξεχνιόμαστε, τα δίδυμα Σκουρλέτης - Τσιρώνης και Σταθάκης - Φάμελλος αλλά και οι νεοφιλελεύθεροι Χατζηδάκης - Ταγαράς. Αν πάντως ερμηνεύουμε σωστά αυτήν την στιχουργική επίθεση εναντίον του υφυπουργού περιβάλλοντος Αμυρά, το μήνυμα είναι να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια διότι άδικος κόπος η όποια προσέγγισή του από την μεριά του δήμου. Ότι εμείς οι κωλοπετσωμένοι επαναστάτες έχουμε μία σαφή γνώμη για τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες είναι γνωστό τοις πάσι, μόνο που αυτή γίνεται σοφή όταν διεκδικώντας τα δίκαιά μας συμβουλεύουμε το πόπολο να κρατά μικρά καλάθια. Το θέμα είναι αν σ'αυτό το ζήτημα επιλέξουμε εκ των προτέρων ως δήμος την πολυτέλεια των μικρών καλαθιών.
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 09-01-2021 18:55
ΤΟΝ ΑΜΥΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ
ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ
.
Τι να σού κάνει ο Αμυράς
Είναι κι αυτός ο φουκαράς
Της μιας πεντάρας νιάτο
Με στόμαχο γεμάτο.
Τώρα τον κάναν υπουργό
Γιατί τον θέλουν συνεργό
Ώστε αυτούς να μην τους φαν
Οι μυρωδιές της Όιλ Ουάν
Αυτός θα λέει δικαιολογίες
Φτηνές και παπαρολογίες
Όσο να φτάσουν οι εκλογές
Και "δεν προκάμαμε" που λες
Μήπως και τις κερδίσουν πάλι
Να φάνε με χρυσό κουτάλι
Κι ο ποδηλάτης ο Αμυράς
Θα θεωρηθεί παλικαράς
Που σε μια τέτοια γειτονιά
Θά 'χει τσιμπήσει η μπετονιά
Κι όταν φανούνε οι ψευτιές
Αυτός με ορθοπεταλιές
Θα φύγει με γοργή τρεχάλα
Κι εμείς θα μείνουμε μπουκάλα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση