Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 20:00

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για Δημοτικό έλεγχο, δηλαδή το αυτονόητο, ζητάει ο Γ.Τσιρίδης.

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
fb11Εμείς, που παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας από μια μέση απόσταση και έχουμε μια γνώση των όσων συμβαίνουν γενικά στα δημοτικά συμβούλια, είχαμε την αίσθηση πως δημοτικός έλεγχος όλα αυτά τα έξι τελευταία χρόνια γινόταν κανονικά μια φορά τον χρόνο στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ακόμα και αν, είχαμε σκεφτεί, δεν τον έκανε η δημ.αρχή με δική της πρωτοβουλία, θα το απαιτούσαν επίμονα οι δημ.παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κακώς νομίζαμε, διότι απ'ότι φαίνεται δεν...
 Ο δημοτικός έλεγχος γίνεται σε πολλούς δήμους και είναι κίνηση διεύρυνσης της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας,  αλλά και μια χρήσιμη διαδικασία,  κυρίως για τη δημοτική αρχή, και για τους πολίτες. Η διοίκηση παίρνει ανατροφοδότηση από την κοινωνία και επανασχεδιάζει τις πολιτικές της και οι πολίτες πληροφορούνται από πρώτο χέρι θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου! 
Αυτό που πήραμε είδηση τους τελευταίας μήνες παρακολουθώντας την ζωντανή αναμετάδοση κάποιων δημοτικών συμβουλίων που διεξάγονται με τηλεδιασκέψεις, είναι πως ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης" Γ.Τσιρίδης ζητάει και ξαναζητάει από τον πρόεδρο του Δ.Σ ένα δημοτικό συμβούλιο με θέμα το δημοτικό έλεγχο. Για μία ακόμα φορά επανήλθε στο θέμα αυτό στέλνοντας στις 30.12 την επιστολή που ακολουθεί στον πρόεδρο κ.Ν.Μαρτάκη
 Η επιστολή του Γ. Τσιρίδη:
Από την πρώτη μέρα που συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο, έθεσα θέμα τρόπου λειτουργίας των συνεδριάσεων. Ζήτησα να υπάρχει ειδική συνεδρίαση με θέμα τον δημοτικό έλεγχο. Να θέτουν θέματα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να λαμβάνονται επ' αυτών, όποτε χρειάζεται, αποφάσεις. 
Ως τώρα αυτό δεν έγινε, αλλά η διοίκηση 'έχει υποσχεθεί ότι θα το κάνει. Σημειωτέον ότι δημοτικός έλεγχος γινόταν (με πρόβλεψη στον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου) από το 1984 στη Δραπετσώνα, δηλαδή εδώ και 37 χρόνια.             
Εν όψει του δημοτικού ελέγχο (που ελπίζω ότι θα γίνει μετά και τις τελευταίες πρόσφατες δεσμεύσεις της διοίκησης) έστειλα στο Προεδρείο του ΔΣ και τους επικεφαλής των παρατάξεων μια σειρά θεμάτων που θεωρώ βασικό να συζητηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ. 
Δημοσιεύω εδώ την σχετική επιστολή μου.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
" Η δική μας Πόλη"  Θέματα δημοτικού ελέγχου
 
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,
Παρακαλώ να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον δημοτικό έλεγχο.
Παρακαλώ να ενημερώσετε για την ημέρα διεξαγωγής του μία εβδομάδα νωρίτερα για να μπορέσουν να έρθουν γραπτές εισηγήσεις από τις δημοτικές παρατάξεις θεμάτων που θέλουν να θέσουν.
Από την δική μας παράταξη θέλουμε να θίξουμε στην φάση αυτή τα εξής τουλάχιστον θέματα:
  1. Πολεοδομική μελέτη ανάπλασης της περιοχής της (τέως που έγινε νυν) βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας Κερατσινίου.
  2. Ανάγκη ανάθεσης ή κατάρτισης μελετών για τα εξής: 2α) Αξιοποίηση δυνατοτήτων για περιβαλλοντική, πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της παραλιακής ζώνης του Κερατσινίου από ΕΥΔΑΠ μέχρι το Ικόνιο 2β) Μελέτη δημιουργίας ενιαίου πάρκου Σχιστού 2γ) Μελέτη συγκοινωνιακή-κυκλοφοριακή κέντρου πόλης με προτάσεις για πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και απαλλοτριώσεις.
  3. Αθλητική πολιτική του δήμου μας σε σχέση με τα δημοτικά γήπεδα και τα δημοτικά γυμναστήρια.
  4. Ζητάμε επίσης να συζητηθούν και να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν τις πολυκατοικίες Αγίου Διονυσίου, τη ΝΑΦΘΑ, την ΔΕΗ, τον Κοκκινόβραχο, για τα οποία απλά θέτουμε τους τίτλους.
Για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, 30 Δεκεμβρίου 2020, Γιώργος Τσιρίδης
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 11:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση