Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 16:10

Το Αφροδίσιο Ιερό στον χώρο του Σταθμού Λαρίσης Πειραιά, του Γιώργου Τσιρίδη

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

afrodisioΓιώργος Τσιρίδης: Το Αφροδίσιο δεν το γνωρίζουν πολλοί. Ισως να μην το γνωρίζει και κανένας από το ευρύ κοινό και τους κατοίκους του Πειραιά, πλην ελαχίστων. Επομένως αυτές οι δημοσιεύσεις είναι και κάτι σαν εισαγωγή σε ένα καινούργιο θέμα.

Στην πρώτη μας δημοσίευση για το Αφροδίσιο παρουσιάζουμε γενικά τον χώρο και λίγα λόγια για την Αφροδίτη και τα Αφροδίσια. Από την επόμενη θα παραθέσουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη του ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΥ, και θα δώσουμε γραπτές αναφορές και μαρτυρίες γι αυτό.

Στη συνέχεια θα δώσουμε τα ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ και τις πλάκες που βρέθηκαν στην ανασκαφή που έγινε το 1887 στο Αφροδίσιο.

Θα δούμε τα πιθανά ερείπια του Αφροδίσιου και τι έδωσαν οι τελευταίες ανασκαφές του 1997-2001. Θα κάνουμε και μια αναφορά στον αείμνηστο Γιώργο Μαρκόπουλο που ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέμα και ανέδειξε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή.

Ακολουθούν οι τρεις αναρτήσεις μου στο μπλογκ epitheorisi2014gt.blogspot.com για το ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ στο Σταθμό Λαρίσης στον Πειραιά

 ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ Α'

 ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ Β'  

ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ Γ'  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 16:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση