Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 11:25

Που θα δείτε την ΕΡΤ και συλλογή υπογραφών για την υποστήριξή της

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν και όσοι έχουν αναπτύξει το ενδιαφέρον τους να μαθαίνουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ήδη από την αρχή θα έχουν βρει την ιντερνετική διεύθυνση των εκπομπών της, λογικό είναι να υπάρξουν και κάποιοι που κάπως καθυστερημένα θα τους προκύψει αυτή η επιθυμία.

 

Αυτούς λοιπόν, τους πληροφορούμε πως μία διεύθυνση της συνεχούς ροής ενημέρωσης από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  είναι η www.edromos.gr. και μια άλλη, αυτή: http://tvxs.gr/sites/default/manual_uploads/ertlive.php

Έχει δημιουργηθεί επίσης και μία ηλεκτρονική διεύθυνση όπου συλλέγονται υπογραφές για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Όσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν αυτήν την αναφορά "Κλείνοντας η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση είναι μια άμεση απειλή για τη δημοκρατία των Ελλήνων και το δικαίωμά τους στην ποιότητα ανεξάρτητων πληροφοριών. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται δεόντως! "  μπορούν να πατήσουν εδώ .

 

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον άρθρο της Φωτεινής Τσαλίκογλου, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο tvxs με τίτλο: Μόνη μορφή επιβίωσης η ανυπακοή στο θάνατο.

 

"Τα βλέπω όλα μαύρα". Τα  γνώριμα λόγια της κατάθλιψης έγιναν κυριολεξία. Η αλληγορία έχασε την αλληγορία της. Ο μεταφορικός λόγος έχασε τη μεταφορικότητα του. Δεν είναι "σαν"να τα βλέπεις μαύρα. Eίναι μαύρα. Το μαύρο κάδρο στην οθόνη της ΕΡΤ δηλώνει το τέλος του μεταφορικού λόγου. 

Ολα πλέον γίνανε δυνατά και ενδεχόμενα.

Σιωπή και Σκοτάδι. Στον παγκόσμιο χάρτη ιδού οι νέες συντεταγμένες της χώρας μας.

Οι λέξεις χάσανε τα όρια και τη σημασία τους.

Η λέξη  "εξυγίανση" μυρίζει αρρώστια,  η "θεραπεία" γίνεται  "ευθανασία" και η "ευθανασία"  "αργός και βασανιστικός θάνατος", ο "ορθολογισμός" ισοδυναμεί  με παράνοια και παραλογισμό,  η "αναδιάρθρωση" με αφανισμό, κι  όσο για το "κοινό καλό" ποτέ άλλοτε δεν θύμιζε τόσο πολύ το "έκτακτο κακό".

Όσοι επιχαίρουν, όσοι λένε "Μπράβο Σαμαρά, που βάζεις το μαχαίρι στο κόκαλο", όσοι πανηγυρίζουν με την απόλυση των "άχρηστων" εργαζομένων, όσοι απολαμβάνουν τη διχοτόμηση της κοινωνίας σε άξιους εργαζόμενους και ανάξιους απολυμένους, πειραματίζονται με την εκκόλαψη ενός νέου είδους ανθρώπου.

Είναι ο  νεοάνθρωπος της νέας εποχής: Mνησίκακος, ανάλγητος, εκδικητικός, απόλυτα ατομοκεντρικός και ικανός για όλα, προκειμένου να αντλήσει ψίχουλα μιας αβέβαιης επιβίωσης. 

Επιχαίρει που ο άλλος στη θέση του καταστρέφεται. Διόλου δεν συλλογίζεται ότι σε απόσταση αναπνοής τον περιμένει και το δικό του τέλος. Και δεν θα είναιαναίμακτο.

Το μίσος είναι η αγάπη που αρρώστησε βαριά. Ζούμε στην εποχή της βαριάς νοσούσας αγάπης.

Μόνη μορφή επιβίωσης η ανυπακοή στο θάνατο.Τώρα, και εδώ, στη χωρα αυτή. Είναι η στιγμή. Αν όχι τώρα πότε; Aν όχι εδώ, που;

Φωτεινή Τσαλίκογλου
Συγγραφέας, καθηγήτρια ψυχολογίας

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 11:58

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση