Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 09:01

Συγκέντρωση Τροφίμων από "Πειραιάς για όλους" και το Σάββατο 12.12

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lta3Φίλες και Φίλοι,
 Γνωρίζετε ότι οι "Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες" που διοργανώνονται από το «Λιμάνι της Αγωνίας» στο Νέο Φάληρο και τα Ταμπούρια, ξεκίνησαν στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Με πρόταγμα «Κανένας μόνος του στην κρίση» αναπτύξαμε αντιστάσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές αναδεικνύοντας δράσεις αλληλέγγυας οικονομίας και υποστηρίζοντας:

- τους μικρούς παραγωγούς που πλήττονται ανελέητα
- τους καταναλωτές που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται  δραματικά
- τους οικονομικά ευάλωτους συνανθρώπους μας.
 Με προϊόντα ποιοτικά και σε καλύτερες τιμές από εκείνες της αγοράς -καθώς δεν παρεισφρέουν μεσάζοντες- με παραγωγούς και καταναλωτές σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καταφέραμε αυτά τα χρόνια να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης προς όφελος των ασθενέστερων συνανθρώπων μας.

Όλα αυτά μέχρι που ήρθε o κορωνοϊός. Τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της νόσου Covid-19 επέβαλαν και επιβάλλουν μεταξύ άλλων την αναστολή των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες για την αποφυγή του συγχρωτισμού και του συνωστισμού.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στο σπάσιμο της αλυσίδας αλληλεγγύης.
Οι παραγωγοί παλεύουν μόνοι τους, οι καταναλωτές επιστρέφουν στις συνήθεις αγορές επιβαρύνοντας τον οικιακό προϋπολογισμό τους και οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μένουν κυριολεκτικά στον αέρα.

Όπως διαφαίνεται, η νέα κρίση έχει χαρακτηριστικά πιο άγρια από την προηγούμενη. Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να στηρίξετε τη συνέχιση της προσπάθειας μας. Να στεκόμαστε, δηλαδή, δίπλα στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν από μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τη νέα ανατροπή στις ζωές τους, μεριμνώντας για τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης που χρειάζονται. Και αυτά είναι:
1-    Μακαρόνια
2-    Ρύζι καρολίνα
3-    Όσπρια
4-    Αλεύρι
5-    Ντοματάκια
6-    Ζάχαρη
7-    Γάλα εβαπορέ
Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας (Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου)
Σάββατο 12.12.2020 και ώρα 10:00-14:00
και κάθε:
Δευτέρα 11:0013:00
Πέμπτη 17:0020:00
Σας ευχαριστούμε!
Από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΛτΑ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104190015 και 6934399032

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση