Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 10:33

Καταθέτει στη Βουλή το ΜεΡΑ25 στις 3.12 την τροπολογία του δήμου για την μετεγκατάσταση των ρυπογόνων πηγών από τη Δραπετσώνα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

cosco26Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρέδωσε στα κόμματα της Βουλής μία τροπολογία του νόμου που καθορίζει την εικοσαετή παραμονή στους χώρους που λειτουργούν διάφορες βιομηχανίες που υπάρχουν στην χώρα. Τροπολογία που ψήφισε κατά πλεοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο (η "Λαϊκή Συσπείρωση" κατέθεσε στη Βουλή τη δική της τροπολογία) και αφορά στην μετεγκατάσταση σε δύο χρόνια της Oil One και των άλλων ρυπογόνων πηγών που λειτιουργούν στη Δραπετσώνα. Όλα τα μικρά κόμματα συμφώνησαν με την τροπολογία του δήμου, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ ακόμα αναμένουμε στο ακουστικό μας να μας πουν τι αποφάσισαν.

 Το φρέσκο κουλούρι είναι πως αύριο Πέμπτη θα καταθέσει στη Βουλή το ΜέΡΑ25 την τροπολογία για την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το πότε θα συζητηθεί αυτή η τροπολογία και τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου: Το ΜέΡΑ25 και η βουλευτής Β' Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ κα Φωτεινή Μπακαδήμα καταθέτουν, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, την τροπολογία της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εξαρχής στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων για την προστασία της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.
Στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου που φέρνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας, το ΜέΡΑ25 καταθέτει τροπολογία για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας της OIL ONE και όλων των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, όπως αποδείχθηκε από τις μελέτες του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ΜΕΡΑ25, καλούμε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να συνυπογράψουν την τροπολογία και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων της πόλης για την μετεγκατάσταση των βιομηχανιών απ’ τον οικιστικό ιστό.
Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία, γιατί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 06:53
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση