Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 18:53

Δημοτικά τέλη: Αν όχι τώρα, πότε;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
dimker32Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας είχε την ευκαιρία στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 20-11-2020, να πάρει μια γενναία απόφαση και να μειώσει τα δημοτικά τέλη, ώστε να πλησιάσουν το ποσό δήμων της Αττικής με τα μικρότερα τέλη.

Στη συνεδρίαση  με 18 ψήφους της δημοτικής παράταξης του «Άλλου Δρόμου» (1 δημ. σύμβουλος δεν ψήφισε)  πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης κρατώντας «σκληρή» στάση σε όλη τη διαδικασία δεν δέχτηκαν καμία μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες, ούτε 20%, ούτε τη «συμβιβαστική» 16%, που πρότεινε η αντιπολίτευση και επέλεξαν για μια ακόμη φορά να κρατήσουν υψηλά δημοτικά τέλη σε μια λαϊκή περιοχή του Πειραιά. 

Επιπλέον, 11 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν την άλλη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών. Όμως μόνο 11 από τους 22 συμβούλους της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχασαν την ευκαιρία να ανακουφίσουν τους δημότες και να "επιβάλλουν" τη θέση τους. Εκτός από τις περιπτώσεις που υπήρχε αντικειμενική δυσκολία, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Μπορούσαν να είναι παρόντες στη ψηφοφορία και να επηρεάσουν την τελική απόφαση. Άλλωστε η ψηφοφορία έγινε από το σπίτι και με ένα κλικ στον υπολογιστή τους θα μπορούσαν να πάρουν θέση. 

Όμως, για πολλούς λόγους, οι συνθήκες τη φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι μείωση των δημοτικών τελών. Ιδού 8 απ'αυτούς:
Πατώνταςdrapetsini.blogspot.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στις 22.11
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 09:50

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση