Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:18

Μια συμβιβαστική πρόταση του Γιώργου Τσιρίδη για την μείωση των δημοτικών τελών του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας το 2021

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dei1Ο ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ ή ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ. ******************* 

Ο Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση που κάναμε προ μηνός και καταθέσαμε εμπεριστατωμένα στην οικονομική επιτροπή για μείωση των δημοτικών τελών των οικιών κατά 20% (από 1,61 ευρώ/τμ σε 1,30 ευρώ/τμ.) τέσσερις συνδυασμοί (Δαβγιώτη, Δατσέρη, Καμάς, Τσιρίδης).

*Σημειωτέον ότι από πέρσι σημειώθηκε μια τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών των μεγάλων επιχειρήσεων σαν συνέπεια ενός φιλικού προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση νόμου του Σύριζα του 2018. Υπάρχει λοιπόν το περιθώριο μείωσης των δημοτικών τελών των οικιών. Εξάλλου αυτό ήταν και το νόημα του νόμου του Σύριζα. Αυξάνουμε υπερβολικά τα τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων και ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά. Στην δήμο μας επωφεληθήκαμε της αύξησης χωρίς να προβούμε σε μείωση. Την χρωστάμε στους δημότες.

* Κατόπιν τούτου επανέρχομαι με μια πρόταση συμβιβαστική που προβλέπει μείωση κατά 16%. (μείωση σε 1,35 ευρώ/τμ.) Έστειλα σχετική επιστολή μου και νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τα δημοτικά τέλη του 2021 στην οικονομική επιτροπή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:40
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση