Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 18:23

Η αρμόδια δημόσια επιτροπή για τις εκλογές στις Η.Π.Α αποφάσισε ότι το αποτέλεσμα είναι καθαρό

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

usaΔεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις Η.Π.Α έγινε νοθεία. Διαβάζοντας πάντως αρκετές αναρτήσεις συμπατριωτών μας που υποστηρίζουν τον Τραμπ, διαπιστώσαμε ότι είναι βέβαιοι πως έγινε νοθεία και ο πραγματικός νικητής είναι ο Τραμπ που πήρε 75 εκ. νόμιμους ψήφους. 

Στις Η.Π.Α αρμόδια υπηρεσία για να εξετάζει τέτοιους ισχυρισμούς είναι η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA) η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

 Αυτή λοιπόν σε συνεργασία με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Τομέα των Εκλογικών Υποδομών και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συντονιστικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης των Εκλογικών Υποδομών τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση εφτά μέρες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, ότι "δεν υπάρχει ουδεμία απόδειξη πως οποιοδήποτε σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε, έχασε ή αλλοίωσε ψηφοδέλτια, ή ότι υπέστη πειρατεία καθ’ οιονδήποτε τρόπο"

Και συμπλήρωσαν δηλώνοντας ότι όλες οι Πολιτείες με αμφίρροπα αποτελέσματα στην προεδρική κούρσα του 2020, έχουν αρχεία της ψηφοφορίας, δίνοντας τη δυνατότητα να επιστρέψουν και να μετρήσουν κάθε ψήφο εάν είναι απαραίτητο. Αυτό είναι ένα πρόσθετο όφελος για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τον εντοπισμό και τη διόρθωση τυχόν λαθών ή σφαλμάτων. 

Η ανακοίνωση αυτή αντικρούει τις κατηγορίες περί νοθείας από πλευράς του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του περιβάλλοντός του.

Τελικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής: Τζο Μπάιντεν, 306 εκλέκτορες, 79.685.131 εκ.ψήφους (51,1%), Ντόναλντ Τραμπ, 232 εκλέκτορες, 79.685.131 εκ. ψήφους ( 47,2%). Να σημειώσουμε επίσης ότι οι νεκροί από τον covid 19 έχουν ανέλθει μέχρι 18.11 σε 250.029.

Επί του πιεστηρίουΤην απόλυση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας, Κρίστοφερ Κρεμπς, ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη (17/11, τοπική ώρα), ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Κρέμπς απολύθηκε λόγω της «εξαιρετικά ανακριβούς» δήλωσής του σχετικά με την ασφάλεια των πρόσφατων προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε σειρά δημοσιεύσεών του στο Twitter, ο Τραμπ υποστηρίζει:

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρίστοφερ Κρεμπς σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν εξαιρετικά ανακριβής, καθώς υπήρξαν μαζικές ανωμαλίες και απάτες - συμπεριλαμβανομένων των ψήφων από νεκρούς, δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκλογικούς παρατηρητές σε χώρους ψηφοφορίας, "δυσλειτουργίες" στις μηχανές ψηφοφορίας που άλλαξαν ψήφους από τον Τραμπ προς τον Μπάιντεν, καθυστερημένη ψηφοφορία και πολλές άλλες. Γι' αυτό, με άμεση ισχύ, ο Κρίστοφερ Κρεμπς απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 12:42
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση