Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 15:56

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για φανφάρες στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021», ενώ τσιγκουνεύονται για μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gkavadΜε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προεδρεύει πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/10 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο  ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος, «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στη διατύπωση ξεχωριστής πρόσκλησης μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τα έργα που συνδέονται με την αφετηρία του εορτασμού των 200 χρόνων. Ο καταρχήν προϋπολογισμός φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ και μπορούν να ενταχθούν αμέσως 102 έργα υποδομών από 59 Δήμους και 4 Περιφέρειες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, από τη Μεσσηνία μέχρι την Ορεστιάδα και γι αυτό και θεώρησα απολύτως απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη αυτήν την πολύ γόνιμη και δημιουργική προσπάθεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει, μιλώντας για το νόημα αυτής της πρωτοβουλίας: «Στην ουσία όλοι σας καλείστε, δεκάδες, εκατοντάδες ελληνικές πόλεις να κάνετε τις δικές σας μικρές επαναστάσεις και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξετε ότι ένα έθνος μπορεί να ξαναδιαβάζει γόνιμα την ιστορία του μόνο αν το ίδιο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Και αυτή τη δημιουργική κίνηση, αυτή τη φυγή προς τα εμπρός θέλουμε να δρομολογήσουμε σε αυτό το επετειακό έτος, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω». 

Με άλλα λόγια σε μια περίοδο που η πανδημία αξιοποιείται για την παραπέρα εκμετάλλευση και φτωχοποίηση του λαού οι κυβερνώντες σπαταλούν 50 εκατομμύρια ευρώ για φανφάρες και παραμύθια περί «εθνικής ομοψυχίας» διαστρεβλώνοντας το πραγματικό νόημα της επανάστασης του 1821.

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται και οι ανάγκες στα νοσοκομεία με τις δραματικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό -οι κενές οργανικές θέσεις σε γιατρούς είναι 5.000 και σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό 25.000 - προκαλούν μαζικούς θανάτους με την κυβέρνηση να έχει κλείσει τη στρόφιγγα των αναγκαίων δαπανών, γίνεται επίδειξη νεοπλουτισμού από την κυβέρνηση και την περιβόητη  Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με πρόεδρο την Γ. Αγγελοπούλου. Ας έχουμε υπόψη μας: Επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν την περίοδο της πανδημίας έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες 6 μηνών!  Την τελευταία δεκαετία οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 50%! Σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού του Αυγούστου του 2020, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για το πρώτο 8ημηνο του έτους είναι κατά 85 εκ. ευρώ μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019!

Από την άλλη δόθηκαν συνολικά στις ιδιωτικές κλινικές 30 εκ. ευρώ, τα οποία αν δίνονταν στη Δημόσια Υγεία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν περίπου κλίνες 300 ΜΕΘ στο ΕΣΥ για 1 χρόνο (καθώς το κόστος λειτουργίας μίας κλίνης ΜΕΘ υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ)!

Την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί στοιβάζονται σε άθλιες αίθουσες και ενώ το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας ανά τάξη θα κόστιζε μόλις 820.000 ευρώ, η κυβέρνηση επικαλείται οικονομική στενότητα, αλλά δαπανά 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιτροπές, υποεπιτροπές και παραεπιτροπές ημετέρων.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνωστίζονται και ασφυκτιούν στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα επικαλούμενη δημοσιονομικά προβλήματα και τους αφήνει εκτεθειμένους στην πανδημία και σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους. Ωστόσο για φανφάρες θα δια θέσει 50 εκατομμύρια ευρώ! 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 16:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση