Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 15:45

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

keratsini1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τις τελευταίες 2 ημέρες υπάρχουν αναφορές από τηλεοπτικά κανάλια και άλλα Μ.Μ.Ε. που μιλούν για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.

Σε επικοινωνία μας με τον ΕΟΔΥ κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Σε επικοινωνία μας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριο Ν. Χαρδαλιά, μας δηλώθηκε ότι και εκείνος δεν έχει μέχρι τώρα στα χέρια του κάποια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτά τα δημοσιεύματα.

Το σίγουρο είναι ότι συνολικά η Αττική είναι στο στόχαστρο του κορωνοϊού καθώς παραμένει πρώτη και μάλιστα με διάφορα σε αριθμό κρουσμάτων*. 

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης σε μαζικά τεστ ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα για τη διασπορά του ιού στις γειτονιές μας.

Περιμένοντας την θετική ανταπόκριση τους χρειάζεται επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους μας.

*Σ.Δ: Ας έχουμε υπόψη μας πάντως το αυτονόητο, ότι δηλαδή στην Αττική ζει κι εργάζεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, όπως και το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Και επιπλέον ότι στην Αττική οι πολίτες που μετακινούνται καθημερινά με τα ΜΜΜ είναι μεγάλος και το γεγονός ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες με ευθύνη της κυβέρνησης δεν αύξησαν τα δρομολόγιά τους και ως εκ τούτου δεν είναι ικανές στο να μειώνουν σημαντικά τον συνωστισμό. Μας έβαλε σε σκέψεις πάντως, το γιατί και βάσει ποιων στοιχείων εδώ και τέσσερις πέντε μέρες τα κανάλια μεταδίδουν αυτήν την εποχή την είδηση για αύξηση κρουσμάτων σε Κερατσίνι Δραπετσώνα και Νίκαια. Περίεργο δεν είναι; Εκτός κι αν είμαστε σε κάτασταση όπου μπορεί να έχουμε καπνό δίχως φωτιά. Τέλος, δεν θα ήταν όμως, καλύτερα αν η Δημ.Αρχή φρόντιζε προληπτικά και διενεργούσε κατά τακτά διαστήματα τεστ στις συνοικίες της πόλης, πριν αρχίσουν και κυκλοφορούν αληθινές ή fake κακές ειδήσεις;  

Πηγή:  keratsini-drapetsona.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 18:33

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση