Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:53

Στους δρόμους οι μαθητές του Κερατσινίου - Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 1/10 στα Προπύλαια

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathitesΔυναμική και μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία του Κερατσινίου σήμερα, Τρίτη 29/9. Σχεδόν όλα τα σχολεία του Κερατσινίου βρίσκονται υπό κατάληψη. Να τονιστεί ότι εκτός των άλλων τα σχολεία του Κερατσινίου, κυρίως τα Λύκεια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, έλλειψης αιθουσών με αποτέλεσμα να στοιβάζονται 25 και 26 μαθητές σε μια αίθουσα ή να χρησιμοποιούνται ωα αίθουσες διδασκαλίας μικρές και ακατάλληλες αίθουσες - κλουβιά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κερατσινίου συγκεντρώθηκαν το πρωί στην οδό Παύλου Φύσσα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο της πόλης. Ανάμεσα στα συνθήματά τους ξεχώρισαν: 

Προσλήψεις στην υγεία – προσλήψεις στην παιδεία - τμήματα μικρά σε όλα τα σχολεία!

Η μάσκα δεν είναι το μόνο μέσο προστασίας – Δώστε λεφτά για την παιδεία.

Να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Κερατσινίου που αποτελείται από εκπροσώπους από το 1ο, 3ο, 4ο, 7ο Γυμνάσιο και τα τέσσερα ΓΕΛ Κερατσινίου εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται αναλυτικά στους λόγους και τα αιτήματα της κατάληψης. Οι μαθητές ζητούν:

Προσλήψεις προσωπικού και καθηγητών

Χρηματοδότηση για αίθουσες διδασκαλίας με όριο 15 μαθητές ή μαθήματα εκ περιτροπής

Συχνά τεστ και άλλα.

Επίσης στους λόγους της κατάληψης αναφέρουν και την αντίθεσή τους με την τράπεζα θεμάτων

Αντιπροσωπεία των μαθητών και της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο. Οι μαθητές με ωριμότητα και τεκμηριωμένα ανέπτυξαν τους λόγους και τα αιτήματα της κατάληψης. Τα προβλήματα και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας πρόβαλαν και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα αιτήματα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι δίκαια και το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Κερατσίνι οξύτατο και για αυτό οι ευθύνες ανήκουν στις πολιτικές που έχουν ασκηθεί, ενώ η δημοτική αρχή δεν έχει τις δυνατότητες για να δώσει λύσεις.

Οι μαθητές καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10 στα Προπύλαια στις 12.00

Πηγή:  drepani.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 12:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση