Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 18:31

Μαρίκα Νίνου: Τι παράξενη κοπέλα είσαι εσύ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ninuΈζησε όπως και το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, σύντομα και συγκλονιστικά. Λατρεύτηκε από το κοινό, έζησε την άκρα μοναξιά, διεκδίκησε τα πάντα στον έρωτα, προκάλεσε πάθη και είπε γύρω στα 200 τραγούδια.  

Γεννήθηκε πάνω σ' ένα καράβι, την "Ευαγγελίστρια", που πήγαινε στον Πειραιά, τη μέρα που καιγόταν η Σμύρνη. Ήταν 1922 κι αυτή έβγαινε στον κόσμο μελανιασμένη, ανάμεσα σε φωτιά και νερό. Τρόμαξε ο καπετάνιος, έτσι όπως του φάνηκε μισοπεθαμένη. Τη βάφτισε αμέσως, με το όνομα του πλοίου, Ευαγγελία, μην τυχόν πεθάνει αβάφτιστη. Της έβαζε το λάδι κι έτρεμαν τα χέρια του.  

 Μια μέρα πριν, είχαν σφάξει τον πατέρα της μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Από τότε και μετά, -όπως έλεγε κι η ίδια- την κυνηγούσε η σφαγή. Και δεν σταμάτησε να την κυνηγάει μέχρι το τέλος. Κι όταν ήταν η μικρή Αρμένισα Ευαγγελία Αταμιάν κι όταν έγινε η μεγάλη ντίβα Μαρίκα Νίνου 

Πατώντας  εδώ  οι λάτρεις της Νίνου, του καλού λαϊκού τραγουδιού και οι περίεργοι που το ψάχνουν γενικώς, θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το καλό αυτό άρθρο της Σεμίνας Διγενή με ωραίες φωτογραφίες, βίντεο με δυνατά τραγούδια και αποσπάσματα από ανέκδοτα γράμματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 18:44
Μανώλης Ροσμαράκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Μανώλης Ροσμαράκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση